O Dacia 1300 pregătită pentru competiții se vinde pe Autovit. Cât costă o astfel de mașină?

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Un exemplar de Dacia 1300 pregătit pentru competiții este listat la vânzare pe Autovit. Proprietarul spune despre mașină că „este gata de start”.

Au trecut mai bine de 50 de ani de când prima Dacia 1300 a ieșit pe poarta uzinei. Berlina a rămas în producție sub diferite forme până în anul 2004, atunci când producția a luat sfârșit. La bază era un Renault 12, de fapt era chiar un Renault 12, dar cu siglele schimbate. Piesele erau trimise din Franța, iar asamblarea finală se realiza în România.

Astăzi este vorba despre o mașină aparte, pe care am găsit-o pe site-ul de vânzări Autovit. Mașina este pregătită de pentru a lua cu asalt circuitul.

Dacia 1300 gata de circuit – Care este prețul?

Exemplarul pe care noi l-am găsit este o Dacia 1300 fabricat, anul de fabricație fiind 1982, fiind un model târziu. Cu toate acestea, mașina în cauză păstrează destul de puține lucruri de la ceea ce era odată.

În primul rând, motorul de 1,3 litri, care producea 54 de cai putere, a fost înlocuit. În locul său a fost montat unul luat de pe Renault R5 Alpine, dar a cărui putere nu ne este specificată. Acesta are două carburatoare Weber DCOE 40, volant ușurat și aprindere programabilă.

Cutia de viteze este una în cinci trepte, dar scurte, care să favorizeze accelerația. Mașina vine cu trei seturi de jante.

La interior, mașina a fost „dezbrăcată”. Astfel că tot ce era în plus a dispărut. A fost instalată o altă planșă de bord care păstrează doar câteva ceasuri și butoane. De asemenea, a fost montată și o cușcă de protecție, dar și un scaun sport Sparco cu centurile aferente.

Conform celor specificate în anunț, mașina este un autovehicul istoric de competiții pregătit pentru Dacia Revival Grupa2. De asemenea, se pare că mașina a câștigat campionatul național de viteza pe circuit Dacia Revival în 2019 și titlul de vicecampioană în aceeași competiție în 2021.

Prețul cerut este de 11.500 de euro iar proprietarul spune că mașina „este gata de start”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide