Renault prezintă noul Mobilize Duo, urmașul lui Twizy

Autor: Adrian Somai 11 oct. 2022 Știri auto

La momentul apariției pe piață, Renault Twizy i-a făcut pe mulți să își ridice sprâncenele, dar iată că acum are chiar și un urmaș. Este vorba despre Duo, un model electric de oraș realizat de cei de la Mobilize, noua divizie de mobilitate electrică a grupului francez Renault lansată în urmă cu numai un an. Duo este oferit în două variante: una pentru pasageri, respectiv una pentru uz comercial.

Despre noua divizie a Grupului Renault știm că va aduce pe piață mașini electrice care vor fi disponibile doar pe bază de abonament. De asemenea, tot cei de la Mobilize sunt acum responsabili pentru lansarea unor produse și servicii noi din această zonă a mobilității electrice. Duo este primul model de oraș din portofoliul Mobilize.

Practic, avem în fața ochilor un cvadriciclu electric dedicat celor care au nevoie de o mașină de dimensiuni reduse pentru a putea circula în mediul urban. Mobilize Duo este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate electrică amplasată pe puntea spate. Duo are o lungime de 2.43 metri, o lățime de 1.3 metri și o înălțime de 1.46 metri. Cvadriciclul pentru pasageri este disponibil la rândul lui în două versiuni.

Autonomie de 140 de kilometri

Prima versiune a lui Mobilize Duo are o viteză maximă de doar 45 km/h și poate fi condusă chiar și de către persoanele care nu au permis de conducere. Atenție însă, la volan se pot urca numai persoanele cu o vârstă de peste 14 ani. Cea de-a doua versiune este dedicată exclusiv șoferilor, putând prinde o viteză de până la 80 km/h. Sunt singurele informații disponibile până la această oră, francezii nedorind să dezvăluie încă detalii cu privire la puterea motorului lui Duo.

Mobilize Duo se poate mândri cu o autonomie de până la 140 de kilometri, conform standardelor WMTC, un sistem de măsurare destinat în mod normal motocicletelor. Cvadriciclul poate fi încărcat la o priză de încărcare standard sau la o stație de încărcare cu priză Type 2.

Sursa: Electrek 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide