O echipă românească va lua startul în cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mai 2024 Știri auto

România va fi reprezentată în cursa de 24 de ore de la Nürburgring în 2024 de echipa AV Racing. Alexandru Vasilescu, campion al Romanian Endurance Series, este unul din membrii echipei.

Echipa AV Racing, cu sediul în Bucureşti, în parteneriat cu echipa germană Black Falcon, urmează să participe la 2024 ADAC RAVENOL Nürburgring. Cursa este programată pentru weekendul 1-2 iunie 2024. Echipa este înscrisă într-una din cele mai disputate clase, SP10 SRO GT4, cu Eloquentix BMW G82 M4 GT4 #77, ca partner BMW Motorsport Customer Racing.

Pentru ediția din 2024 a cursei de 24 de ore de la Nürburgring, AV Racing a aliniat o echipă de patru piloți ce vor concura la volanul mașinii cu numărul 77. Mike Skeen, Charles Espenlaub, Ryan Harrison și Alexandru Vasilescu, campiona al Romanian Endurace Series.

România va fi reprezentată în cursa de 24 de ore de la Nürburgring de AV Racing și Alexandru Vasilescu

„Am fost foarte aproape de podium anul trecut, când am terminat pe locul 4 în clasa extrem de competitivă VT2 RWD. Sunt foarte încântat să am ocazia să încerc din nou în acest an”, a spus Alexandru Vasilescu. „Având în vedere natura acestei curse, norocul joacă un rol important în succes. Nürburgring 24h nu este o cursă pe care o câștigi, ci Nürburgring îţi dă voie să o câștigi. Sperăm că, odată cu colaborarea cu Black Falcon și cu o echipa puternică de piloți, vom aduce acasă un rezultat solid sub steag românesc.”

Printre succesele notabile din competițiile de anduranță, AV Racing a obţinut titlul de campion național 2023 din Romanian Endurance Series cu acelaşi Eloquentix BMW G82 M4 GT4, în parteneriat cu Willi Motorsport din București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide