Dacia Logan va reveni în cursa de 24 de ore de pe Nurburgring

Autor: Ionuț Vîlciu 25 mart. 2024 Știri auto

Dacia Logan va reveni pe grila de start a uneia dintre cele mai importante curse din lumea sportului cu motor. După ce un exemplar a fost distrus într-un accident în timpul cursei ediției de anul trecut, aceeași echipă pregătește o nouă mașină.

Sunt sigur că fanii sportului cu motor au auzit măcar o dată de exemplarul de Dacia Logan pregătit pentru cursele de anduranță, mașină ce lua parte și la cursa de 24 de ore de pe Nurburgring. Loganul concura pe circuit alături de mașini din clasa GT3 sau chiar de mașini aproape stock, cu doar modificări necesare aduse.

Din păcate, acea mașină a fost distrusă anul trecut în urma unui accident. Cu toate acestea, echipa responsabilă de acest proiect va reveni pe grilă cu o nouă mașină. Mașina care a câștigat atenția fanilor era un Logan din prima generație, dar care fusese pregătit pentru competiții.

Dacia Logan revine în cursele de anduranță

Acel Logan era echipat cu o suspensie specială pentru competiții, iar vechiul motor de 1,6 litri a fost înlocuit de un motor Renault ce dezvolta 163 CP. În ciuda acestor modificări, a fost aproape întotdeauna cea mai lentă mașină din competiție, dar a câștigat fani prin faptul că era un vehicul neobișnuit. În plus, nu este un lucru de neglijat faptul că o mașină de acest fel poate supraviețui celor 24 de ore desfășurate pe unul dintre cele mai nemiloase circuite din lume.

Mașina a fost distrusă anul trecut, atunci când un Porsche 911 GT3 a atins mașina și a propulsat-o într-o barieră. Totuși, echipa din spatele proiectului nu se dă bătută.

Potrivit CarThrottle, Ollis Garage Racing a anunțat că Loganul se va întoarce. Nu va fi aceeași mașină, ci o alta, deoarece prima a fost distrusă complet în urma acelui accident. Echipa a lucrat la mașină în extrasezon și își va face debutul în runda de deschidere a campionatului Nurburgring Langstrecken Serie (NLS) din acest an, o cursă de patru ore ce se va desfășura pe 6 aprilie. Aceasta este doar încălzirea pentru evenimentul principal, care este cursa de 24 de ore ce se va desfășura în perioada 1-2 iunie 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: X (Twitter)


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide