O mașină de epocă, care a stat parcată timp de 83 de ani, a fost readusă la viață – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iul. 2023 Știri auto

O mașină de epocă veche de aproape de 100 de ani a fost readusă la viață după ce a stat parcată mai bine de 80 de ani. Mașina nu a mai fost mișcată din anii 1940.

Dodge este una dintre cele mai renumite companii auto din lume, având o lungă istorie în industria producătoare de mașini. Dodge Brothers Coupe era o mașină interesantă la vremea ei, chiar dacă acum nu pare cine știe, în comparație cu mașinile moderne, dar exemplarele în stare originală sunt la mare căutare.

Potrivit Motor1, un exemplar fabricat în 1924 a fost descoperit într-un hambar din SUA, fiind un adevărat „barn find”. Mașina în cauză a fost descoperită de Classic Car Rescue într-un hambar, acolo unde și-ar fi petrecut ultimii 83 de ani. Acest lucru înseamnă că mașina a fost condusă ultima dată la începutul anilor 1940.

Ținând cont că este o mașină veche de aproape 100 de ani, este într-o formă surprinzător de bună, originală. Toate cele patru roți se rotesc liber, permițând mașinii să fie împinsă cu ușurință din hambar. Caroseria si interiorul sunt în stare bună și probabil că ar arăta destul bine dacă ar fi curățate.

Mașină veche de aproape 100 de ani, salvată după 83 de ani în care a stat nemișcată

Chiar dacă mașina nu arată rău deloc și ar putea fi adusă într-o stare prezentabilă cu o spălare, punerea în funcțiune a motorului este o operațiune mult mai complicată. Sistemul electric este fragil, iar dacă mașina are nevoie componente pentru sistemul de aprindere, acestea nu vor fi disponibile la magazinul local de piese auto.

Același lucru este valabil și pentru bujii, care sunt mai mari decât omologii lor moderni. Din fericire, majoritatea componentelor principale ale motorului Dodge sunt similare cu cele de pe automobilele moderne, așa că depanarea problemelor nu ar trebui să fie atât de dificilă.

În cele din urmă, Dodge-ul se trezește la viață, motorul pornește, făcând posibilă deplasarea mașinii sub propriile forțe pe drum. Nu este cea mai sofisticată mașină, dar acest lucru ne arată cât de mult au evoluat mașinile pe parcursul unui secol.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=KaMcs1Lg5F0

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Classic Car Rescue YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide