O nouă aplicație de navigație este disponibilă în Android Auto

Autor: George Cristea 16 dec. 2020 Știri auto

O nouă aplicație de navigație este disponibilă în Android Auto, pe lângă Google Maps și Waze. Deocamdată suportul pentru interfața Android Auto se află în stadiul beta, dar în curând va fi disponibilă și în versiunea standard.

Intră în Galeria FOTO

Dacă până acum șoferii aveau la dispoziție doar Google Maps și Waze ca aplicații de navigație disponibile în Android Auto, acum aceștia au primit acces la prima aplicație din afara ecosistemului Google. Este vorba de Sygic. Aplicația de navigație este foarte populară în special pentru șoferii care au nevoie de funcțiile de navigație off-line în țări care nu intră în acoperirea roaming a Uniunii Europene (spre exemplu, Turcia, Serbia, Republica Moldova sau Ucraina).

Cum instalezi Sygic, noua aplicație de navigație din Android Auto

Deocamdată, suportul Android Auto este disponibil doar în versiunea beta a aplicației, accesibilă celor care s-au înscris în programul de testare beta. Sygic oferă multe din funcțiile conectate ca și Waze sau Maps (inclusiv realitate augmentată și posibilitatea de a raporta camerele radar), dar și funcții off-line mult mai avansate decât ceea ce oferă Google Maps (Waze nu funcționează în absența internetului).

Informația  a fost postată pe Reddit de un utilizator care a reușit să folosească ultima versiune beta a aplicației în Android Auto. După cum se poate vedea din galeria foto, interfața Sygic sub Android Auto nu este foarte diferită de cea a Google Maps. Există chiar indicațiile de navigație din bara de la baza ecranului atunci când utilizatorului se află în aplicația de redare a muzicii, spre exemplu.

Accesarea versiunii beta a aplicației Sygic se poate face din magazinul de aplicații Google Play Store, asfel că oricine poate avea acces la funcția Android Auto. Cu siguranță, suportul pentru interfața auto va fi inclus și în versiunea stabilă a aplicației, cât de curând.

Interesul pentru Android Auto crește exponențial din partea șoferilor din România după ce Google a lansat interfața sa auto și în țara noastră. Cu tot mai multe modele de mașini care oferă Android Auto (inclusiv modelele Dacia), este de înțeles de ce Android Auto este o temă fierbinte astăzi.

sursa: 9to5Google

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide