O nouă fabrică Volvo ar urma să fie construită în Europa

Autor: Daniel Samoilă 15 nov. 2021 Știri auto

Constructorul auto Volvo Cars ar urma să construiască o a treia fabrică în Europa. Motivul? Extinderea capacității de producție la 1,2 milioane de mașini pe an.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al companiei. Volvo ar urma să construiască respectiva fabrică în Europa până la jumătatea deceniului.

Intră în Galeria FOTO

Volvo produce în prezent mașini la cele două fabrici din Europa, din Göteborg (Suedia) și Ghent (Belgia). Producătorul suedez spune că vrea să ajungă la o producție de 1,2 milioane mașini pe an, în viitorul apropiat.

Volvo vrea să construiască o a treia fabrică în Europa

Potrivit Reuters, în prezent Volvo produce 800.000 de mașini pe an în cele două fabrici din Europa.

„Până în această etapă nu am luat nicio decizie. Cu toate acestea, Volvo Cars a crescut rapid în ultimul deceniu și își propune să continue să crească într-un ritm similar în viitor.

Avem nevoie de ambele fabrici din Europa, dar vrem mai mult. De aceea dorim să construim o a treia fabrică”, a declarat Bjorn Annwall, purtător de cuvânt al Volvo.

Grupul Volvo este deținut de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Volvo Cars a făcut parte din grupul suedez Volvo până în anul 1999. Apoi compania a fost cumpărată de Ford Motor Company, iar în 2010 a fost achiziționată de Geely Holding.

Deocamdată, nu au fost făcute publice informații despre țara în care va fi amplasată noua uzină Volvo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide