Unde sunt fabricate, de fapt, mașinile Volvo?

Autor: Marius Vișan 24 apr. 2021 Știri auto

Mașinile Volvo sunt printre cele mai sigure de pe piață. Primele mașini Volvo au ieșit de pe linia de producție la uzina din Gothenburg, Suedia, în anul 1927.

Încă de atunci, Volvo a fost lider mondial în tehnologia de siguranță și inovație. Astăzi, Volvo este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci auto din lume, cu vânzări în aproximativ 100 de țări.

Volvo Car Group (Volvo Cars) este deținut de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Volvo Cars a făcut parte din grupul suedez Volvo până în anul 1999. Apoi compania a fost cumpărată de Ford Motor Company. În 2010, Volvo Cars a fost achiziționată de Geely Holding.

Denumirea „Volvo” este deținută de Volvo Trademark Holding AB. Mașinile Volvo sunt comercializate și vândute de companiile de pe piața regională și companiile naționale de vânzări prin aproximativ 2.300 de dealeri locali din aproximativ 100 de țări. Majoritatea reprezentanțelor sunt companii independente. În decembrie 2020, Volvo Cars avea în jur de 40.000 de angajați cu normă întreagă, în întreaga lume.

Volvo vinde modele premium în trei segmente: sedan (S60, S90), break (V60, V90) și SUV (XC40, XC60, XC90)

În anul 2020, Volvo a vândut 661.713 de mașini. Cea mai mare piață, China, a reprezentat aproximativ 25% din volumul total al vânzărilor în 2020, urmată de Statele Unite (17%), Suedia (8%), Germania (7%) și Regatul Unit (7%).

Sediul central Volvo Cars, care cuprinde departamente precum dezvoltarea produselor, marketing și administație sunt situate în principal în Göteborg, Suedia. Din 2011, Volvo are birouri în Shanghai și Chengdu (ambele în China). Sediul central al Volvo Cars China din Shanghai include un centru tehnologic și alte departamente precum vânzări, marketing, producție și dezvoltare de produse.

Mașinile Volvo sunt produse în mai multe fabrici aflate pe mai multe continete

În afară de principalele fabricile europene de producție auto din Göteborg (Suedia) și Ghent (Belgia), Volvo produce încă din anii 1930 motoare în Skövde (Suedia). Producția componentelor de caroserie se află în Olofström (Suedia) încă din 1969.

Motoarele mașinilor Volvo sunt fabricate în Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China)

În plus, compania operează fabrici de asamblare în Kuala Lumpur (Malaezia) și Bengaluru (India), precum și centre de cercetare și dezvoltare în Shanghai, Stockholm, Lund (ambele în Suedia) și Sunnyvale (SUA). Volvo Cars are și centre de proiectare în Gothenburg, Camarillo (SUA) și Shanghai.

În 2013, Volvo a început producția la prima sa fabrică chineză din Chengdu. O a doua fabrică din Daqing a început producția în 2014. Compania mai operează și o fabrică în zona Luqiao și o fabrică de motoare în Zhangjiakou din China. În SUA, Volvo are o unitate de producție în statul Carolina de Sud, care a fost deschisă în 2018.

Intră în GALETRIA FOTO

Unde sunt fabricate, de fapt, mașinile Volvo?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide