O nouă funcție Google Maps va face navigația mult mai ușoară pentru șoferi

Autor: Adrian Somai 22 iun. 2023 Știri auto

Google Maps este deja aplicația preferată a utilizatorilor Apple care caută o alternativă la Apple Maps, însă Google își dorește acum să le ofere acestora o experiență și mai bună de utilizare. Noua funcție anunțată de cei de la Google pentru aplicația Maps va fi disponibilă însă doar pentru cei ce folosesc browser-ul Chrome. Potrivit AutoEvolution, Google Chrome este în prezent browser-ul numărul unu în lume, dominând platformele desktop și mobile.

Începând cu cea mai recentă actualizare, Google Chrome pe iOS detectează automat adresele pe care le întâlnești pe site-urile web pe care navighezi. Google spune că folosește inteligența artificială pentru această funcție, astfel încât, ori de câte ori ajungi pe un site web care conține o adresă (cum ar fi adresa unui restaurant sau a unui magazin), aceasta devine automat accesibilă printr-un simplu click.

În momentul de față, dacă dorești să vezi adresa localizată pe harta Google Maps trebuie să copiezi manual adresa respectivă din site în aplicația Maps. Sigur, toată această operațiune nu durează mai mult de câteva secunde, dar este incomodă și greoaie. Știm cu toții că există modalități de a face acest lucru mai rapid, așa că, Google a rezolvat în cele din urmă această problemă odată cu noua actualizare.

Previzualizarea Maps va fi disponibilă chiar în Chrome

Deoarece Google Chrome pentru iOS detectează automat adresele găsite pe paginile web, acum componenta integrată Google Maps se va încărca cu o simplă apăsare mai lungă pe adresă. Odată cu această nouă funcție, o versiune mini a Google Maps este disponibilă chiar în Chrome. Practic, vei obține o previzualizare rapidă a Google Maps chiar în Chrome, fără a fi nevoie să mai lansezi aplicația de navigație.

Pe de altă parte, dacă ai nevoie de aplicația de navigație, noua interfață Chrome include, de asemenea, un buton pentru a lansa aplicația Google Maps. În acest fel, poți începe navigarea pe loc, Google Maps încărcându-se cu indicațiile configurate direct la adresa evidențiată în Chrome.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide