Apple vrea să aducă pe piață o alternativă mai bună la Google Maps

Autor: Adrian Somai 18 mai 2023 Știri auto

Apple lucrează intens în ultimii ani pentru a transforma aplicația Maps într-o alternativă mai bună la Google Maps, compania americană anunțând încă din 2020 un plan ambițios în acest sens. Potrivit AutoEvolution, oficialii Apple par a miza totul pe o funcție care promite o navigație mult mai facilă pentru cei care se află la volanul mașinilor electrice.

Pentru moment, funcția este disponibilă pe un singur model, și anume Ford Mustang Mach-E. Șefii Apple au promis însă o expansiune rapidă a funcției, Ford și BMW fiind constructorii despre care se spunea inițial că vor adopta în masă navigația EV. Producătorul german nu pare însă să mai fie interesat de funcția celor de la Apple, în special după ce a anunțat că intenționează să treacă la o versiune personalizată a Android Automotive începând cu anul 2024.

Gigantul american nu a renunțat însă la visul său de a transforma navigația EV într-o funcție cheie a aplicației sale. Iar astăzi, acest vis al celor de la Apple primește un restart, mulțumită unui alt producător german: Porsche.

Porsche se alătură celor de la Apple în acest demers

Constructorul german devine astfel al doilea care adoptă sistemul de navigație pentru mașinile electrice din Apple Maps, modelul Taycan vândut pe piața auto de peste Ocean oferind deja această funcție alături de Porsche Charging Planner.

Sistemul Porsche Charging Planner monitorizează autonomia bateriei și oferă recomandări în funcție de condițiile de trafic și de viteza de deplasare, inclusiv opriri sugerate pentru încărcare. De asemenea, acesta poate estima starea de încărcare a bateriei la sosire, prin monitorizarea datelor vehiculului.

Pe de altă parte, navigația EV Apple Maps promite mai multe capabilități, cum ar fi o estimare a faptului dacă va trebui sau nu făcută o oprire pentru încărcare. Aplicația face acest lucru analizând distanța până la destinație și comparând-o cu nivelul de încărcare actuală a bateriei. Aplicația analizează date suplimentare, cum ar fi viteza medie pentru traseu, nivelurile de altitudine și așa mai departe, încercând în cele din urmă să determine dacă va fi nevoie de o încărcare suplimentară sau nu.

Funcția va fi disponibilă pe CarPlay, astfel că proprietarii de Porsche Taycan din Statele Unite trebuie să își conecteze iPhone-ul la vehicul pentru a beneficia de navigația EV. Actualizarea este disponibilă în cea mai recentă aplicație My Porsche de pe iPhone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide