O nouă tragedie s-a produs pe DN2, E85 – FOTO

Autor: Marius Vișan 27 sept. 2021 Știri auto

Un bărbat a murit într-un accident rutier produs luni dimineaţă (27 septembrie) pe DN2, E85, în apropiere de Râmnicu Sărat. Două autovehicule au fost implicate în evenimentul rutier.

Este vorba despre o coliziune între un autoturism condus pe sensul Vrancea către Buzău de către un şofer din Râmnicu Sărat, în vârstă de 44 de ani, şi autoutilitara care circula pe aceeaşi direcţie, înaintea sa.

Accident mortal pe DN2-E85 la Oreavul, luni dimineața

La volanul acesteia se afla un şofer de 60 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat. Accidentul rutier produs pe raza localităţii Oreavul s-a soldat cu decesul şoferului autoturismului.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs coliziunea dintre cele două autovehicule.

Autoritățile iau în considerare reconfigurarea unor porțiuni din DN2, E85

Chiar dacă oficial drumul este unul 1+1, cu câte o bandă în fiecare sens, se circulă neregulamentar, astfel că mulți șoferii folosesc acostamentele drept o primă bandă de circulație. Marginile largi şi asfaltate ale șoselei nu sunt considerate oficial benzi de circulație propriu-zise.

Pentru a preveni acest fenomen drumul spre Moldova DN2, E85 va fi reconfigurat. În loc de două benzi şi acostament pe fiecare parte vor apărea trei benzi: una pe un sens şi două pe celălalt.

Modelul a fost implementat în anul 2019. Compania de Drumuri CNAIR a reconfigurarea sectorul de drum Sinești – Movilița. CNAIR a reconfigurat atunci aproximativ 9 kilometri de drum național în arhitectură 2+1, pe DN2, unul dintre cele mai aglomerate șosele din România, pe care se produc numeroase accidente rutiere soldate cu răniți și decedați.

După reconfigurare numărul accidentelor mortale pe acel tronson a scăzut. Ce-i drept, a scăzut și viteza de circulație.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Buzău


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide