O premieră Mazda – Nouă motorizare diesel pentru modelul CX-60

Autor: Marius Vișan 05 iul. 2022 Știri auto

După lansarea recentă a noului Mazda CX-60 PHEV, compania a anunțat că va fi disponibil și un motor nou e-Skyactiv.

Mazda CX-60 e-Skyactiv D va beneficia de un motor diesel de 3,3l cu șase cilindri în linie complet nou. Acesta este disponibil în variante de 200 CP/147 kW și 254 CP/187 kW – cu până la 550 Nm, consum WLTP și emisii scăzute de 4,9l/100 km, respectiv 127g/km.

În total, în următorii trei ani, Mazda lansează cinci noi produse electrificate care prezintă arhitectura sa de platforme cu soluții multiple. După 2025, compania va lansa noua sa Skyactiv EV Scalable Architecture – tehnologie unică ce va permite Mazda să construiască eficient mașini electrice de toate dimensiunile folosind o singură platformă comună.

Sistemul de propulsie diesel este o premieră Mazda – un nou motor diesel e-Skyactiv D cu șase cilindri în linie, de 3,3l. Dezvoltat folosind conceptul de „dimensionare corectă (right sizing)”, care optimizează capacitatea cilindrică pentru a îmbunătăți atât eficiența consumului de combustibil, cât și puterea generată, noua unitate e-Skyactiv D cu șase cilindri cu injecție directă common rail, de 3.283 cmc, instalată longitudinal, va fi oferită cu o gamă de două opțiuni – 200 CP/147 kW cu tracțiune spate și 254 CP/187 kW cu Mazda i-Activ AWD (tracțiune integrală).

Mazda CX-60 e-Skyactiv D va beneficia de un motor diesel de 3,3l cu șase cilindri în linie complet nou

Dispunând de noul sistem Mazda M Hybrid Boost de 48 volți, noul motor diesel combină o putere mare cu o economie excelentă de combustibil. O tehnologie de combustine inovatoare și avansată – DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition) – îmbunătățește și mai mult eficiența motorului, reduce emisiile și crește economia de combustibil, atingând o eficiență termică de peste 40%.

Motorul e-Skyactiv D de 254 CP/187 kW oferă o performanță impresionantă și o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 7,4 secunde și o viteză maximă de 219 km/h, asigură un consum mediu WLTP de doar 5,3 l/100 km și emisii de CO2 de doar 137 g/km în timp ce varianta de 200 CP/147 kW asigură un consum mediu WLTP de doar 4,9 l/100 km și emisii de CO2 de doar 127 g/km.

Intră în GALERIA FOTO

Disponibil pe majoritatea piețelor europene, noul Mazda CX-60 diesel va fi pus în vânzare în ianuarie 2023

Formatul cu șase cilindri în linie produce mai puține vibrații datorită „echilibrării perfecte” caracteristice, pentru o călătorie lină și silențioasă, oferind în același timp un sunet curat și captivant al motorului.

Livrarea cuplului mare a motorului îi conferă lui CX-60 o capacitate maximă de remorcare de 2.500 kg și, ca urmare a structurii sale simple, greutatea motorului este similară cu cea a unui motor diesel Mazda Skyactiv D de 2,2 litri cu patru cilindri, reducând astfel diferența de manevrabilitate.

Un motor pe benzină e-Skyactiv de 3l cu cilindri în linie se va alătura e-Skyactiv D și e-Skyactiv PHEV pentru a completa gama de propulsoare Mazda CX-60 la o dată ulterioară, oferindu-le clienților o gamă largă de trenuri de rulare avansate din punct de vedere tehnologic, foarte eficiente, adecvate nivelurilor remarcabile de măiestrie și tehnologie oferite de gama CX-60.

Odată cu lansarea lui CX-60, Mazda face un alt pas important în reducerea emisiilor flotei sale, în drumul său pentru a avea o amprentă neutră de carbon până în 2050.

În 2023, compania va lansa un nou model, Mazda CX-80, care este mai mare decât Mazda CX-60 și are trei rânduri de locuri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide