O româncă din Austria povestește cum se face testul COVID-19 din mașină: „M-am simțit ca la coadă la McDrive”

Autor: Marius Vișan 16 iul. 2020 Știri auto

Carmen Constantin, o jurnalistă româncă stabilită în orașul austriac Linz, a povestit pe Facebook cum decurge testarea COVID-19 pentru contacții persoanelor depistate cu coronavirus.

O parte din aceștia sunt chemați la un punct de testare unde prezintă actele și li se iau probe din gât, pe geamul mașinii. Toate acestea sunt făcute fără ca măcar pasagerii să coboare din mașină.

Povestea relatată de românca din Austria

„Cea mai apropiată prietenă a mea din Linz are Corona. Nu îi plângeți de milă ?, că nu are niciun simptom, iar ceilalți membri din familie sunt negativi ?. Treaba e că, vizitându-ne noi vineri seara (înainte cu 2 zile de confirmarea virusului), automat am fost pe lista scurtă și ne-au băgat în carantină, întreaga familie 14 zile.

Ieri m-au sunat de la Primăria Linz și mi-au comunicat că la orice oră, în caz de control la domiciliu, toți 4 trebuie să fim acasă. Că nu e de glumit, că amenzile sunt foarte mari. Mi-au trimis rapid notificări pe mail cu informări și declarații necesare la muncă, un tabel în care să ne trecem temperatura de două ori pe zi, dar și un formular pentru a primi ulterior un ajutor de la stat pentru această perioadă (cred). M-au anunțat, de asemenea, că urmează să fiu sunată de cei de la Crucea Roșie, pentru a stabili testarea.

M-am simțit ca la coadă la McDrive

Astăzi (n.r. 15 iulie) m-au sunat. Ne-au chemat pe toți patru la punctul lor de testare, unde m-am simțit ca la coadă la McDrive. Am prezentat actele lipite pe parbriz în interior, nu am coborât niciunul din mașină, iar în incinta cu pricina o domnișoară echipată precum cosmonauții ne-a luat exsudat din gât, pe geamul mașinii.

Urmează să fim sunați zilele următoare pentru a ni se comunica rezultatele.
De ce vă povestesc? Pentru că mi se pare o procedură simplă și eficientă de testare a „suspecților”, în care – în afara testului – totul s-a organizat telefonic și pe email.
Noi suntem cuminți, respectăm regulile și ne temem de amenzi ?
Să auzim de bine!

Later edit: Am uitat să vă spun că m-au întrebat de la primărie dacă are cine să mă ajute cu cumpărăturile și m-au înștiințat că există un serviciu de ajutor în caz de nevoie.”

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Carmen Lis Constantin


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide