Pleci în vacanță în Grecia? Vei fi testat obligatoriu de COVID

Autor: George Cristea 09 iul. 2020 Știri auto
Pleci în vacanță în Grecia? Vei fi testat obligatoriu de COVID

Dacă pleci în vacanță în Grecia, trebuie să știi că vei fi testat obligatoriu de COVID. Autoritățile elene au luat această măsură după ce au apărut mai multe cazuri de persoane infectate în rândul turiștilor.

Ca și până acum, singurul punct de intrare pe teritoriul elen rămâne cel de la Kulata-Promachonas. Decizia autorităților din Grecia de a testa toate persoanele care intră pe teritoriul său va duce la formarea de coloane de mașini, așa că așteptați-vă la întârzieri semnificative.

Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Vacanță în Grecia: Testarea anti-COVID s-a intensificat

Activitatea de testare a turiștilor care intră în Grecia s-a intensificat încă de joi, când aproximativ 90% dintre turiști au fost testați de COVID. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în punctul de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

Potrivit site-ului ekathimerini.com, autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee). Conform unor relatări publicate miercuri, ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.

Dacă te pregătești să pleci în Grecia, nu uita că trebuie să completezi formularul online de localizare (Passenger Locator Form). Cei care nu îl completează riscă o amendă semnificativă, de circa 500 de euro. Toate informațiile de care aveți nevoie pentru a călători cu mașina în Grecia au fost sintetizate într-un articol anterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide