O stradă din Brașov asfaltată în campania electorală a fost decopertată pe jumătate

Autor: George Cristea 29 oct. 2020 Știri auto

O stradă din Brașov asfaltată în campania electorală a fost decopertată pe unul dintre sensurile de circulație. Motivul este unul extrem de bizar.

Intră în Galeria FOTO

Într-un cartier din Brașov, autoritățile au asfaltat o stradă în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Trăim în România, astfel că acest lucru nu este deloc bizar. În schimb, nu același lucru îl putem spune despre decizia de a decoperta unul dintre sensurile de mers. Motivul este unul incredibil: jumătatea de stradă decopertată nu aparține primăriei, ci unei persoane private.

Potrivit Primăriei Brașov, constructorul trebuia să lucreze doar pe jumătate de drum, și anume jumătatea aflată în patrimoniul primăriei. Din neatenție, însă, a fost asfaltată întreaga stradă.

Motivul pentru care o stradă din Brașov proaspăt asfaltată a fost decopertată pe jumătate

Proprietara jumătății de drum asfaltate din greșeală contrazice punctul de vedere al primăriei și a anunțat că asfaltarea s-a făcut „ilegal, fără autorizație de construire, pe un teren proprietate privată, de către o firmă contractată de autoritățile locale”. Mai mult, asfaltarii străzii în cauză s-a efectuat înaintea acestor evenimente, fără a se asfalta si terenul aflat în proprietatea domniei sale. Ulterior, în jurul datei de 25 septembrie 2020, a fost asfaltat exclusiv acest teren. Reprezentantul primăriei a afirmat ca, in acea perioada, erau prevăzute alte activități de asfaltare in zona, nu in vecinătatea imediata a terenului.

„M-am adresat Poliției Locale, Primăriei și I.P.J.-ului Brașov să văd în ce condiții au fost realizate respectivele lucrări. Au considerat că a fost făcută o greșeală de către cei care se ocupă de asfaltarea zonei”, a declarat aceasta pentru Digi24.ro.

Update: Drept la replică – Reacția proprietarei terenului

„La cererea Primariei Brasov firma Euro Strada, care a asfaltat „..din greseala..” o parcela de teren privat aflata la intersectia strazii Ioan V. Socec cu strada 1 Decembrie 1918, din zona Tractoru, a procedat la inlaturarea asfaltului si aducerea terenului la stare initiala, pentru ca lucrarile s-au efectuat fara autorizatie de construire si fara ordin de incepere a lucrarilor.

Operatiunea de inlaturare a asfaltului a avut loc in noaptea de luni spre marti 26-27.10.2020, spre nemultumirea proprietarilor locuintelor din zona, care au reactionat prin sesizari si reclamatii.

Conform reglementarilor si prevederilor legale, accesul la imobilele nou construite in zona trebuie asigurat de catre cei care solicita autorizatiile de construire pentru acestea.

In cazul de fata, pana in 2018, toate blocurile construite in zona s-au facut cu accesul la drumurile publice prin alte parti, pe trasee care nu includ aceasta parcela de teren.

In 2018, Primaria Brasov a stabilit, prin autorizatiile de construire acordate pentru ansamblul rezidențial “Grandis Residence”, in sarcina dezvoltatorului imobiliar S.C. Insigra S.R.L.,  reglementarea regimul juridic al unor suprafețe, care includ si acest teren, până la darea în folosință a construcțiilor.

S.C. Insigra S.R.L. nu si-a indeplinit, pana acum, obligatia impusa prin autorizatiile de construire, de a reglementa respectivele suprafete de teren. In schimb a procedat la intabularea, apartamentarea si vanzarea unor blocuri si apartamente, in baza unor certificate de dare in folosinta eliberte chiar de Primaria Brasov.

Reprezentantul Primariei Brasov, dl. Toarcea a afirmat, in mod bizar, ca asfaltarea s-a facut din greseala, de catre firma responsabila cu asfaltarile din zona Tractorul, ca si cum muncitorii ar actiona de capul lor fara a beneficia de indrumarea unor ingineri constructori si topografi si fara ca lucrarile de asfaltare sa fie receptionate si monitorizate de catre administratia locala, prin serviciile de specialitate.

Considerand toate aceste intamplari ca fiind nereguli, coproprietarul terenului a facut demersurile legale, pe care le-a avut la dispozitie si la care s-a priceput, pentru remedierea situatiei.

Coproprietarul terenului nu a cerut si nu asteapta de la Primaria Brasov nici o oferta.”

Ce spune administrația locală

Administrația locală spune că nu va plăti pentru lucrările făcute în plus și nici pentru scoaterea asfaltului de pe proprietatea privată.

„În momentul în care am fost sesizați cu privire la lucrările care s-au executat acolo, am solicitat firmei să readucă acel tronson de stradă la starea inițială. Acolo municipalitatea este într-un proces cu un proprietar care deține o cotă parte din acel tronson de stradă”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.

Cert este că avem un nou trend în România, cel al străzilor asfaltate doar pe o bandă. Un caz similar a fost la Craiova, unde drumul este disputat de două primării. Una dintre acestea a turnat asfalt, cum e și normal în România, doar pe jumătatea ei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide