O țară din Europa oprește complet subvențiile pentru mașini electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 18 dec. 2023 Știri auto

Germania oprește acordarea de subvenții pentru achiziționarea de mașini electrice. Anunțul vine în urma adoptării unui buget revizuit pentru 2024.

Programul Germaniei de subvenţii pentru achiziţionarea de mașini electrice se va încheia prematur luni, 18 decembrie 2023, după ce s-au rambursat aproximativ 10 miliarde de euro din 2016, a anunţat Ministerul Economiei, cel mai recent indiciu al reducerii cheltuielilor după adoptarea bugetului revizuit pe 2024, transmite Reuters.

Noul buget al Germaniei a trebuit să fie redus după o hotărâre a Curții Constituționale a Germaniei, care a împiedicat Executivul german să transfere fonduri necheltuite în valoare de 60 miliarde de euro dedicate combaterii pandemiei spre iniţiative verzi.

Astfel, unele programe destinate reducerii poluării au fost reduse pentru a se putea adopta noul buget. Subvenția pentru mașini electronice a fost inițial destinată să se aplice până la sfârșitul anului 2024. Subvențiile deja solicitate vor fi plătite, dar nu vor fi acceptați noi solicitanți începând de luni, 18 decembrie 2023.

Germania nu va mai acorda subvenții în vederea achiziționării mașinilor electrice

Industria auto din Germania şi-a extins gama de vehicule electrice după ce China şi SUA au depăşit producătorii auto germani pe acest segment care înregistrează o creştere rapidă. Tot mai mulți producători chinezi încep să își facă apariția în Europa, dar și producătorii europeni produc mașini în China.

Germania nu este singura țară care ia măsură atunci când vorbim despre mașinile electrice și subvențiile acordate pentru acestea. Franța a anunțat că nu va mai ofere tichetul de 7.000 de euro pentru mașinile produse în China, astfel favorizând cumpărarea de mașini produse în Europa.

Săptămâna trecută, Guvernul Românei a anunțat că subvențiile acordate pentru achiziționarea de mașini noi vor fi mai mici. Această decizie a avut un impact foarte mare asupra ecotchetelor Rabla Plus, destinate mașinilor electrice, care au fost reduse de la 54.000 de lei, la doar 10.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide