Tesla recheamă 2 milioane de mașini din cauza sistemului Autopilot în SUA

Autor: Ionuț Vîlciu 14 dec. 2023 Știri auto

Tesla a pornit o campanie de rechemare ce vizează aproape toate mașinile sale ce au fost vândute în SUA. Motivul rechemării este sistemul Autopilot.

Tesla a inițiat o campanie masivă de rechemare în service a mașinilor sale. Sunt vizate peste 2 milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot, fiind vorba despre toată gama de modele: Model 3, S, Y și X.

Tesla și-a clădit o reputație în domeniul tehnologiei de conducere autonomă a mașinilor, cu toate că încă nu are o mașină echipată cu sisteme de conducere autonomă Nivel 3, precum Mercedes-Benz sau BMW. Tesla este cunoscută grație sistemelor Autopilot și FSD. Cu toate acestea, reputație Tesla a încasat recent o lovitură mare.

Potrivit Carscoops, producătorul auto a fost forțat să recheme 2 milioane de modele S, X, 3 și Y, după ce autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță au decis că tehnologia Autopilot a producătorului auto este deschisă utilizării abuzive.

Peste 2 milioane de mașini Tesla au fost rechemate din cauza sistemului Autopilot

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a cercetat acest sistem de conducere autonomă în ultimii ani din cauza rapoartelor potrivit cărora sistemul ar fi provocat accidente rutiere. NHTSA spune că Tesla nu a făcut suficient pentru a împiedica șoferii să acorde prea multă încredere în Autopilot, care poate accelera, frâna și menține mașina în bandă, și Enhanced Autopilot, care poate efectua și schimbări de bandă.

Niciun sistem nu face o Tesla complet autonomă, dar NHTSA a decis că funcția Autosteer a tehnologiei ar putea fi utilizată greșit de unii șoferi, în timp ce alții ar putea să nu fie conștienți că s-a dezactivat, solicitându-le să reia controlul manual al mașinii pe care o conduc.

NHTSA a decis ca Tesla să lanseze gratuit o actualizare over-the-air care adaugă alerte suplimentare pentru a se asigura că șoferii rămân concentrați atunci când Autopilot este activat și sunt alertați mai bine în momentul în care este dezactivat.

Rechemarea va avea loc doar în SUA. Am contactat Tesla România și am fost informați că nu există probleme cu sistemul de pilot automat în Europa, iar mașinile de pe Bătrânul Continent nu sunt vizate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide