O Toyota C-HR și un Mercedes-Benz Clasa B au fost găsite de vameșii români. Mașinile au dispărut din Italia și Germania

Autor: Andreea Ditcov 16 dec. 2022 Știri auto

La Punctul de Trecere a Frontierei Albița a fost descoperită o mașină Toyota C-HR de către polițiștii de frontieră. Automobilul furat din Italia se află acum în custodia autorităților pentru a face obiectul unei cercetări, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. Tot în aceeași zi, un autoturism marca Mercedes a fost depistat în cadrul aceluiași punct de trecere a frontierei.

În ziua de 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean român, domiciliat pe raza judeţului Vaslui, în vârstă de 38 de ani, care transporta pe o platformă, un autovehicul marca Toyota C-HR, înmatriculat în Italia.

Automobilul marca Toyota era căutat de autoritățile italiene

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul în cauză a fost achiziționat prin intermediul unei societăți de profil din Italia, el fiind doar împuternicit să îl transporte din municipiul Focşani către noul proprietar. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 72.500 de lei, a fost reținut indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Un autovehicul furat în Germania a fost depistat de vameși

Tot în ziua de 08 noiembrie , în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean român, domiciliat pe raza judeţului Vaslui, în vârstă de 36 de ani, care transporta pe o platformă un autovehicul marca Mercedes Benz B180D, înmatriculat în Germania.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că autovehiculul în cauză a fost achiziționat prin intermediul unei societăți de profil din Germania, el fiind doar împuternicit să îl transporte către noul proprietar. Acesta a mai adăugat  că nu are cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autovehiculul, în valoare de 80.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide