Obiectul care nu trebuie să lipsească din mașină. Deocamdată, este obligatoriu prin lege în microbuze si autobuze

Autor: ProMotor 31 ian. 2022 Știri auto

Nimănui nu-i place să se gândească la posibilitatea de a avea un accident rutier. Cu toate acestea, a fi pregătit pentru orice eventualitate este unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le puteți face pentru dumneavoastră și pentru pasagerii pe care îi transportați.

În acest scop, un dispozitiv de tăiere a centurii de siguranță / spărgător de geamuri s-ar putea dovedi esențial într-un accident sau în caz de urgență.

Tehnologia modernă a vehiculelor și dispozitivele de siguranță sunt concepute pentru a preveni accidentele și pentru a diminua impactul. Dar un dispozitiv de tăiere a centurii de siguranță vă poate ajuta să supraviețuiți în urma unui accident.

Acesta taie rapid și ușor o centură de siguranță, astfel încât să nu rămâneți blocat în mașină dacă catarama centurii de siguranță se blochează. Dacă autovehiculul dvs. este în flăcări sau se scufundă, ultimul lucru cu care doriți să vă luptați este o centură de siguranță care nu se desface.

Un cutter pentru centura de siguranță / spărgător de geamuri poate salva viața după un accident

Aceste unelte sunt concepute pentru a fi foarte vizibile și ușor de apucat și folosit în orice fel de situație de urgență. Unul din capete este destinat pentru spargerea geamurilor, iar celălalt capăt dispune de o lamă pentru tăierea centurii. Unele modele sunt suficient de mici pentru a putea fi atârnate la legătura de chei, astfel încât să fie mereu la îndemână și să le puteți lua atunci când aveți cea mai mare nevoie de ele.

Prețurile acestor tipuri de dispozitive variază între 25 și 60 de lei, în funcție de brand, model și mărime.

Pompierii recomandă șoferilor sa aibă în mașină un ciocan de siguranță. În Olanda fiecare autoturism este dotat cu acest gen de ciocan de evacuare în momentele de urgență

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tuningblog.eu, Shutterstock.com, Paramedicshop.com.au, YouTube



Comentarii
Inchide