Obiectul pe care îl găsești în toate mașinile din Olanda

Autor: ProMotor 08 iul. 2020 Știri auto

Un vlogger care locuiește în Olanda a prezentat într-un material al său un obiect care este prezent în toate mașinile care circulă în acea țară. Este vorba de un ciocan multifuncțional pentru situații de urgența pentru geam. El are și o lamă pentru tăiat centura de siguranță. Astfel, olandezii sunt mai pregătiți pentru situațiile de urgență în care trebuie să iasă din mașină.

Această ustensilă se află în dotarea oricărei mașini, semn că olandezii se gândesc la orice când vine vorba de siguranța pasagerilor. Ea se află poziționată undeva în partea de jos în interiorul mașinii, lângă scaunul șoferului sau al pasagerului, pentru a fi cât mai accesibilă în caz de accident.

În cazul în care mașina este implicată într-un accident, iar cei din mașină rămân blocați, aceștia pot sparge geamul cu partea ascuțită a ciocanului, și pot tăia centura cu lama poziționată în mâner.

Pe piața din România un astfel de ciocan poate fi cumpărat separat. Cel mai ieftin costă aproximativ 40 de lei.

VIDEO

Toți olandezii deschid ușa în acest mod „ciudat”

Fiindcă tot veni vorba de Olanda, o altă măsură de siguranță menită să îi protejeze pe bicicliști de data aceasta, este „metoda olandeză” de deschidere a ușii. Această se adresează șoferului și se referă la mâna cu care deschide ușa atunci când coboară din mașină.

În țările cu mulți bicicliști, accidentele provocate de cei care nu se asigură atunci când deschid ușa sunt foarte multe. Așa că, la școala de șoferi, olandezii sunt învățați să deschidă ușa cu mâna dreaptă pentru ca astfel șoferul să fie obligat / încurajat să asigure dacă în acel moment se apropie un biciclist. El îl va vedea dacă întoarce capul, sau dacă se va uita în oglinda laterală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / MihailaStefan Vlog



Comentarii
Inchide