Ocazie unică: un exemplar Volkswagen Golf G60 Limited a fost scos la vânzare pe eBay. Au fost produse doar 71 de unități

Autor: Bogdan Bârliga 20 feb. 2023 Știri auto

Un dealer auto din Marea Britanie specializat pe segmentul mașinilor clasice a oferit spre vânzare un foarte rar exemplar Volkswagen Golf G60 Limited.

Acest model foarte rar a fost produs doar în 71 de unități și este primul din această serie limitată cu sigla Volkswagen Motorsport scos la vânzare în ultimii ani.

Un VW Golf de colecție

Spre finalul anului 1980 șeful VW Motorsport, Klaus-Peter Rosorius, și-a dorit să vadă în producție un Golf axat pe sportivitate cu un aspect similar unui model obișnuit.

Inginerii germani au ales pentru acest proiect versiunea Volkswagen Golf 2 cu patru portiere pentru că oferea o caroserie mai rezistentă.

Motor de 210 CP

Pentru a îndeplini cererile lui Klaus-Peter Rosorius sub capota modelului Volkswagen Golf G60 Limited a fost montat un propulsor cu patru cilindri de 1,8 litri capabil să ofere 210 CP la 6.500 rpm și un cuplu maxim de 252 Nm.

Ocazie unică: un exemplar Volkswagen Golf G60 Limited a fost scos la vânzare pe eBay. Au fost produse doar 71 de unități

Trebuie să menționăm că un Volkswagen Golf 2 GTI era oferit de producătorul german la acel moment doar cu 112 CP.

Pentru a pune în valoare resursele de putere disponibile pentru Golf G60 Limited au fost folosite suspensia și cutia de viteze de la mașina de curse Group A Rallye Golf plus sistemul de tracțiune integrală Syncro.

Volkswagen Golf G60 Limited putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde și avea o viteză maximă de 230 km/h.

Acest model produs în serie limitată era echipat din fabrică cu jante BBS pe dimensiunea de 15 inchi și conturul grilei utiliza o culoare albastră folosită și de Porsche.

Cât costă Volkswagen Golf G60 Limited

Așa cum spuneam o companie specializată din Marea Britanie vinde acest exemplar foarte rar Volkswagen Golf G60 Limited pe site-ul de anunțuri eBay.

Conform anunțului unitatea oferită spre vânzare a fost fabricată în anul 1989 și are numărul 16 din cele 71 produse, iar Volkswagen a confirmat că acest exemplar Golf G60 Limited a fost fabricat la Wolfsburg așa cum se arată în actele oficiale.

Acest Volkswagen Golf G60 Limited a fost cumpărat de actualul proprietar în 2007 și autoturismul a fost supus unor lucrări de restaurare riguroase.

Are la bord doar 108.921 de kilometri și pentru că toate cele 71 de unități au fost produse doar cu volan pe stângă poate fi cumpărat fără probleme chiar dacă a fost scos la vânzare în Anglia.

Conform anuțului publicat pe eBay prețul cerut pentru acest exemplar Volkswagen Golf G60 Limited este aproximativ 64.150 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: 4 Star Classics, eBay


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide