Prețul incredibil plătit de un cumpărător pentru un Volkswagen Golf vechi de 20 de ani

Autor: Elena Luchian 03 aug. 2021 Știri auto

Un Volkswagen Golf GTI, vechi de 20 de ani, s-a vândut pentru un preț incredibil. Un fan al modelului a plătit suma uriașă. Unul nou era mai ieftin!

GALERIE FOTO

Un fan Golf a dat o avere pe mașina veche de aproape 20 de ani. Volkswagen-ul argintiu a fost scos la licitația Silverstone Auction Classic. A fost bătaie pe el. Pe site-urile de profil, astfel de mașini nu costă mai mult de 2.000 de euro.

Dar acest Volkswagen Golf GTI Mk4 este unul cu totul special. Este o ediție aniversară, care sărbătorește 25 de ani pe piață ai modelului. Are motor turbo de 1,8 litri cu 182 de cai putere și un cuplu de 235 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu șase trepte.

Un detaliu schimbă radical valoarea mașinii care a ieșit pe porțile uzinei în urmă cu două decenii. Are doar 8 mile la bord, adică aproximativ 12,9 kilometri. Proprietarul l-a adus acasă de la reprezentanță, l-a parcat în garaj și nu l-a mai condus niciodată.

Volkswagen Golf GTI vechi de acum 20 de ani, mult mai scump decât unul nou

Modelul a fost înmatriculat în octombrie 2002. Totul arată impecabil. Scaunele nu prezintă nicio urmă de uzură, anvelopele sunt ca și noi, trusa de scule este nedesfăcută, iar roata de rezervă este nefolosită.

Noul proprietar s-a îndrăgostit, pur și simplu, de mașină. Așa că a scos din cont nu mai puțin de 38.250 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 44.750 de euro.

În România, un Volkswagen Golf GTI nou-nouț pornește de la 33.307 euro. În locul celor 182 de cai putere, Golf GTI Mk8 asigură 245 de cai putere. Transmisia manuală a fost înlocuită cu una DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Pentru a ajunge la aproape 48.000 de euro, viitorul posesor de Golf GTI trebuie să bifeze cam toate dotările opționale disponibile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide