Oficial – Acesta este noul Volkswagen Nivus. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 28 mai 2020 Știri auto

Este oficial. Acesta este noul Volkswagen Nivus, cel mai mic SUV coupe la această oră. Modelul a fost dezvoltat în Brazilia și va fi produs tot acolo. Sunt șanse mari ca, de anul viitor, va ajunge și în Europa.

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen Nivus este un SUV coupe subcompact, construit pe platforma MQB în versiune A0, rezervată mașinilor de clasă mică ale Grupului Volkswagen. Aceeași platformă stă la baza modelelor Volkswagen Polo, T-Cross, SEAT Ibiza și SEAT Arona.

Mașina chiar seamănă, de fapt, așa cum am putut observa și din imaginile teaser furnizate de nemți pe parcursul ultimelor luni, cu micul Polo, dar unul cu o gardă mare la sol și protecții din plastic pe aripi, detalii care subliniază silueta de crossover a noului Nivus.

SUV-ul coupe de clasă mică are o parte frontală inedită, cu faruri LED cu semnătură luminoasă nouă, iar din profil se poate observa linia descedentă a acoperișului. În partea din spate, stopurile sunt unite de o bandă la fel ca la T-Cross. SUV-ul de clasă mică poate fi comandat cu jante din aliaj de 17 inci.

Dimensiunile noului Volkswagen Nivus

Volkswagen trece în contul noului său model un spațiu generos, și acest lucru se întâmplă pentru că Nivus măsoară 4,26 metri în lungime, 1,75 metri în lățime și 1,49 metri în înălțime, având un ampatament de 2,56 metri. Prin comparație, Volkswagen T-Cross este cu 15 centimetri mai scurt, aproximativ la fel de lat, cu 11 centimemtri mai scund și are un ampatament cu un centimetru mai scurt.

Portbagajul oferă un volum de 415 litri, în timp ce la T-Cross, volumul portbagajului este de 385 de litri (455 atunci când bancheta spate glisează 15 centimetri către față, o funcție comună în segmentul SUV-urilor de clasă mică).

Pentru început, Nivus va fi disponibil exclusiv pe piața braziliană, urmând să ajungă în Argentina spre sfârșitul acestui an și pe celelalte piețe din America de Sud din 2021. Volkswagen promite că modelul va intra și pe piața europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide