Volkswagen Nivus – Tot ce știm despre SUV-ul care va fi prezentat în curând!

Autor: ProMotor 27 mai 2020 Știri auto

Mai sunt mai puțin de 24 de ore până când noul Volkswagen Nivus va fi dezvăluit oficial. SUV-ul coupe va fi disponibil mai întâi în Brazilia și va ajunge ulterior și pe piața europeană. Nemții nu știu deocamdată momentul în care vor aduce mașina pe „Bătrânul continent”.

GALERIE FOTO

Volkswagen pregătește de jumătate de an lansarea noului său SUV coupe. Fotografii neclare, teasere video și schițe oficiale au aprins imaginația și au stârnit curiozitatea fanilor brand-ului. Aceștia mai au foarte puțin de așteptat până când vor vedea modelul. Nemții îl prezintă pe noul Nivus mâine, 28 mai, la Sao Paolo, în Brazilia. Evenimentul va fi transmis în direct pe internet, începând cu ora 17, ora României.

Ce știm, până la aceată oră, despre Volkswagen Nivus?

Cel mai recent teaser publicat de constructorul german dezvăluie elemente de design pe care le anticipam deja. O grilă nouă, flancată de faruri cu o semnătură luminoasă inedită, o capotă scurtă, care prezintă nervuri proeminente, apar la viitorul SUV, Nivus.

Chiar și schița oficială care prezintă designul frontal relevă linia descendentă a acoperișului viitorului SUV coupe, dedicat, pentru moment, pieței braziliene.

În cea de-a doua parte a acestui an, Nivus va ajunge și în Argentina și pe alte piețe din America Latină. Din 2021, acesta este așteptat să-și facă apariția în Europa, dacă producătorul bavarez va acționa conform planului inițial.

Volkswagen Nivus are la bază platform MQB A0, rezervată mașinilor mici ale Grupului Volkswagen și pe care sunt construite modele ca Volkswagen T-Cross, Polo sau SEAT Ibiza.

Brazilienii vor primi mașina cu un motor pe benzină de 1.0 litri, disponibil în două versiuni de putere: cu 115 cai putere și transmisie manuală, respectiv cu 128 de cai putere și cutie automată.

Este de așteptat ca versiunea europeană să preia gama de motorizare a popularului T-Cross. Volumul portbagajului său este de 415 litri. Mașina va fi construită pentru început la uzina Anchieta din Brazilia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide