OFICIAL: Porsche nu va mai intra în Formula 1 alături de echipa austriacă Red Bull

Autor: Mihai Morcovescu 09 sept. 2022 Știri auto
OFICIAL: Porsche nu va mai intra în Formula 1 alături de echipa austriacă Red Bull

Recent, reprezentanții Grupului Volkswagen au aprobat intrarea mărcii Porsche în Formula 1 începând cu anul 2026. Inițial, producătorul german de automobile a purtat discuții cu șefii echipei Red Bull în legătură cu un posibil parteneriat.

Oferta celor de la Porsche consta în preluarea a 50% din echipa austriacă. Doar că, din cauza că oficialii team-ului austriac au întârziat să ofere un răspuns, cele două părți nu au mai reușit să ajungă la nici un acord.

Anunțul eșuării negocierilor a fost făcut de către brandul german, vineri, înaintea Marelui Premiu al Italiei de la Monza.

Porsche voia 50% dintre acațiunile Red Bull

Grupul Volkswagen anunțase recent că Audi va intra în Formula 1 începând cu sezonul 2026. Marca din Ingolstadt a confirmat acum două săptămâni că va pătrunde în F1 ca furnizor de motoare. Până la finalul anului curent producătorul de automobile german va face public numele echipei cu care va colabora.

După anunțul reprezentanților grupului, Porsche a demarat negocieri cu echipa Red Bull. Potrivit unor surse din interiorul companiei, constructorul ar fi dorit să preia 50% din echipa austriacă.

Numai că oficialii team-ului condus de Christian Horner au tergiversat răspunsul, astfel că acordul dintre cele două părți nu se va materializa. „În ultimele luni, Dr. Ing. hc F. Porsche AG și Red Bull au purtat negocieri cu privire la posibilitatea intrării Porsche în Formula 1. Cele două companii au ajuns, însă, la concluzia că aceste discuții nu vor continuat. Un posibil parteneriat nu implica Porsche doar ca furnizor de motoare, ci ca acționar al echipei Red Bull”, se precizează în comunicatul publicat de Porsche.

Potrivit unor surse, cei de la Red Bull nu ar fi fost de acord ca Porsche să preia jumătate din acțiunile echipei. Mai mult, Christian Horner ar fi spus că independența echipei este foarte importantă. La fel și îmbunătățirile aduse diviziei de motoare Red Bull Powertrains. De altfel, șeful echipei a precizat că Red Bull a construit și testat deja în laborator un prototip al motorului pentru sezonul 2026, atunci când vor intra în vigoare noile reglementări tehnice.

Sursa: Motorsport

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide