Oficial: viitorul SUV electric Lotus se va numi Eletre. Debutul este programat pentru 29 martie

Autor: Mihai Morcovescu 28 mart. 2022 Știri auto

Ne mai despart aproximativ 24 de ore de debutul oficial al viitorului SUV electric Lotus, primul vehicul cu emisii zero din istoria mărcii. Constructorului nu a mai așteptat acest moment și a dezvăluit că noul model cu emisii zero se va numi Eletre. Astfel, britanicii continuă tradiția de a da automobilelor pe care le produce nume care încep cu litera E, precum Elise, Emira sau Evija.

Noul Lotus Eletre va oferi o autonomie de până la 645 de kilometri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ceea ce știm în acest moment este că, din punct de vedere estetic, noul Lotus Eletre va primi detalii ale noului limbaj de design al brandului britanic. Acesta se distinge prin linii ascuțite și faruri orizontale LED înguste, deosebite față de cele verticale de pe modelul sport Emira și de pe hypercarul Evija.

La partea frontală va exista un spoiler proeminent care va găzdui o grilă în partea sa inferioară. Totodată, mașina va avea prize de aer pentru aripile față, dar și ceea ce pare a fi un senzor LIDAR. La spate bara de protecție va fi divizată, iar hayon-ul va integra o bandă luminoasă pe toată lățimea.

Mașina va avea o siluetă pe cât de elegantă, pe atât de eficientă din punct de vedere aerodinamic. Așa cum s-a putut vedea și din ultimul teaser, crossover-ul electric va avea o linie plonjată a plafonului și o lunetă foarte înclinată și oglinzi digitale. Este posibil, însă, ca pe unele piețe unde va fi comercializat, Eletre să fie oferit cu oglinzi convenționale.

Am mai văzut și imagini-teaser cu interiorul în care se puteau observa un instrumentar de bord complet digital. De asemenea, modelul va avea un volan cu comenzi sensibile și clapete pentru schimbarea treptelor de viteză.

Viitorul SUV electric Lotus Eletre va fi construit pe aceeași platformă „Premium”, care integrează baterii cu capacități cuprinse între 90 și 120 kWh. Aceasa din urmă va asigura o autonomie de 645 km. Acumulatorii vor alimenta două motoare electrice, care va furniza între 600 și 700 CP. Lotus a confirmat că SUV-ul său cu emisii zero va avea o infrastructură de încărcare la 800 de volți. Aceasta va fi similară cu alte vehicule electrice precum Porsche Taycan.

Noul Lotus Eletre va fi dezvăluit pe 29 martie și va fi produs la uzina britanicilor din Wuhan (China). Vânzările vor debuta la sfârșitul lui 2022 sau cel mai târziu la începutul lui 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide