Opel a demarat producția noii generații Astra la uzina din Rüsselsheim

Autor: Mihai Morcovescu 14 feb. 2022 Știri auto

Constructorul german de automobile Opel anunță că a demarat la uzina din Rüsselsheim producția noii generații Astra. Până în momentul de față, de pe linia de asamblare au ieșit deja peste 500 de exemplare. Conform informațiilor oficiale publicate de reprezentanții mărcii, primele livrări se vor face în primăvara acestui an.

Cea de-a șasea iterație a modelului de clasă compactă a fost dezvăluită în vara anului trecut. Pentru prima dată în istoria de aproape 30 de ani Astra va primi și versiuni plug-in hybrid.

Noul Opel Astra vine în premieră cu versiuni plug-in hybrid

Modelul german vine cu un design îndrăzneț și multiple posibilități de personalizare. De altfel, nemții descriu noul Astra ca o declarație de design pentru brand-ul german. Din punct de vedere estetic, noua generație adoptă filosofia de design a companiei.

Partea frontală „Opel Vizor” integrează logo-ul Opel Blitz. Acesta este flancat de farurile adaptive Intelli-Lux LED Pixel, care include 168 de elemente LED. Blocurile optice au fost preluate de pe modelele Insignia și Grandland. Același concept apare în partea posterioară, acolo unde ies în evidență stopurile înguste cu tehnologie LED.

Interiorul a primit sistemul „Pure Panel” pentru o experiență intuitivă. Acesta include un instrumentar de bord digital și un ecran tactil de 10 inch sub un capac de sticlă pentru sistemul de infotainment. Acesta permite conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Clienții vor avea la dispoziție comenzi vocale.

Noua generație Astra are la bază platforma EMP2 a Grupului Stellantis. Astfel, gama de motorizări cuprinde motoare termice pe benzină și diesel. Acestea pot fi asociate unei cutii de viteze manuală cu șase trepte. Opțional este disponibilă o transmisie automată cu opt rapoarte.

Noul Opel Astra propune pentru prima dată un sistem plug-in hybrid, care va fi oferit în două versiuni de putere. Compacta germană va fi disponibilă încă de la început în varianta de 180 CP.

Ulterior va debuta o altă versiune PHEV de 225 CP. Bateria litiu-ion de 12,4 kWh va asigura o autonomie în modul pur electric de până la 50 de kilometri. Începând cu anul 2023, clienții vor putea comanda și un Astra 100% electric.

Pe piața din România, noul Opel Astra este disponibil pentru comenzi la un preț de pornire de 19.500 de euro.

Sursa: Opel

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide