Opel – cumpărată de Fiat sau de Magna Steyr?

Autor: Dan Vache 29 apr. 2009 Știri auto
Opel – cumpărată de Fiat sau de Magna Steyr?

Desprinderea Opel de General Motors este salutată de europeni, iar o eventuală preluare de către Fiat suna foarte bine, având în vedere parteneriatul GM-Fiat care s-a încheiat nu de mult. Parteneriat care, într-o nouă formulă Fiat-Opel, ar duce la apariţia unui foarte puternic grup auto european.

Totuşi, socotelile au fost stricate de austriecii de la Magna Steyr, care s-au arătat interesaţi de preluarea unui pachet de 20% din acţiunile Opel. Guvernul german se arată destul de interesat de această ofertă, mai ales că se teme ca preluarea Opel de către Fiat să nu ducă la concedieri masive. În plus, propunerea Magna Steyr pare tentantă, deoarece se pare că doreşte să preia până la 50% din acţiunile Opel, cu sprijinul companiei ruse Deripaska.

Zvonurile complică şi mai mult lucrurile, indicând că, printre pretendenţi, s-ar afla şi investitori din… China.

Aşadar, General Motors aşteaptă cea mai bună ofertă pentru Opel, pentru a-şi putea continua planul de redresare şi rentabilizare, în speranţa că va ocoli falimentul. Totuşi, GM doreşte să rămână prezent în Europa prin intermediul mărcii Chevrolet Europe (brand coreean, de fapt…). În ce priveşte Opel, Fritz Henderson, CEO GM, a declarat că negocierile pentru preluarea mărcii vor continua şi în mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide