Opel lansează ediția aniversară Corsa 40 Years, care marchează patru decenii de la apariția primei generații

Autor: Mihai Morcovescu 20 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Opel anunță lansarea unei noi ediții speciale, care este bazată pe modelul Corsa. Denumită Corsa 40 Years, aceasta marchează împlinirea a patru decenii de la apariția primei generații a popularului model de clasă mică.

În 2022 se împlinesc 40 de ani de la prima generație Opel Corsa

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Opel Corsa este unul dintre cele mai populare modele produse vreodată de constructorul din Russelsheim. Prima generație și-a făcut debutul în 1982, iar de atunci au fost comercializate peste 14 milioane de exemplare în toată lumea. Între timp, modelul a ajuna la cea de-a șasea iterație.

Pentru a celebra așa cum se cuvine cei 40 de ani de existență, marca germană a lansat ediția aniversară intitulată Corsa 40 Years. Acesta va fi produsă într-o serie limitată de doar 1.982 de exemplare, cu trimitere la anul apariției primei generații. Mașinile vor fi disponibile doar pe anumite piețe din Europa.

Fratele geamăn cu volan pe dreapta, Vauxhall Corsa-e, va primi la rândul său o ediție specială aniversară. Aceasta va fi produsă, însă, în 1.000 de exemplare, care vor fi oferite exclusiv în versiune complet electrică.

Din punct de vedere vizual, toate mașinile vor fi vopsite în nuanța Rekord Red, inspirată de culoarea primei generații. Modelele aniversare vor primi o serie de detalii exterioare finisate în negru, și anume grila frontală, jantele de 17 inch și plafonul.

La interior regăsim scaune sport cu o tapițerie din tartan cu model retro, inspirată de modelul din 1982. De asemenea, fiecare mașină va primi obișnuita plăcuță numerotată de la 0001 la 1982, care atestă faptul că face parte din seria limitată Corsa 40 Years.

Lista cu echipamente include lumini LED, scaune și volan încălzite, ecran de 7 inch pentru sistemul de infotainment și cameră de marșarier. Șoferul va beneficia de frânare automată de urgență, senzori de parcare față/spate și alertă la coliziune frontală.

Lista de comenzi la noul Opel Corsa 40 Years va fi deschisă în săptămânile care urmează. Versiunea cu volan pe dreapta poate fi, însă, deja comandată în Marea Britanie și costă 31.000 de lire sterline (cca. 36.100 de euro).

Sursa: Opel

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide