Noul Opel Mokka-e primește premiul ”Volanul de Aur 2021”

Autor: Marius Vișan 15 nov. 2021 Știri auto

Noul Opel Mokka-e a primit trofeul „Volanul de aur 2021”, învingând concurența și câștigând unul dintre cele mai prestigioase premii din industria auto drept „Cea mai bună mașină sub 25.000 de euro”.

Mokka-e duce mai departe seria de victorii Opel pentru acest premiu. Anul trecut, Opel Corsa-e electric a adus „Volanul de aur” la Rüsselsheim. După Ampera-e în 2017 și Corsa-e în 2020, Mokka-e este acum al treilea model electric și, de asemenea, primul SUV de la Opel care a primit râvnitul titlu.

Noul Opel Mokka-e impresionează nu doar prin designul exterior, dar și prin performanțe. Motorul electric de 100 kW/136 CP și 260 Nm oferă o rulare silențioasă. Datorită bateriei cu o capacitate de 50 kWh, o autonomie de 337 kilometri este posibilă fără reîncărcare, conform standardului WLTP.

Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/oră. Un sistem modern pentru recuperarea energiei face din Mokka-e un automobile eficient, permițând mașinii să recupereze energia în timpul decelerărilor și a frânărilor. Bateria poate fi încărcată rapid până la 80% în doar 30 minute la o stație de încărcare DC de 100 kW.

Opel și ”Volanul de Aur”: toți câștigătorii din Rüsselsheim

Opel Mokka-e este cel mai recent model într-o lungă serie de modele Opel ce au primit trofeul ”Volanul de Aur”. Premiul, care este oferit încă din 1976 de către BILD am SONNTAG și din 2009 în cooperare cu AUTO BILD, a fost câștigat acum pentru a 19-a oară de către un model Opel. Totul a început în 1978, la doi ani de la înființarea premiului, cu Opel Senator A.

La începutul lui 2021, Opel Mokka-e a câștigat premiul „Connected Car Award” (Autovehiculul conectat al anului 2020). Modelul complet electric a fost desemnat câștigătorul categoriei autovehiculelor compacte de către cititorii publicațiilor auto germane.

Prețuri pentru piața din România

În România, modelul electric Mokka-e are un preț 33.800 euro cu TVA, pentru versiunea Edition. Cea mai scumpă versiune (Ultimate) costă aproximativ 39.100 euro cu TVA.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide