Opel prezintă Astra XS, un show-car bazat pe versiunea plug-in hybrid a compactei germane

Autor: Mihai Morcovescu 22 iul. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Opel și specialiștii în tuning XS au realizat un show-car bazat pe actuala generație Astra. Modelul este echipat cu sistemul de propulsie plug-in hybrid, care produce 180 de cai-putere și 360 Nm de cuplu.

Exemplarul unicat marchează împlinirea a 160 de ani de când Adam Opel fonda marca din Rüsselsheim.

Acesta va fi prezentat publicului în cadrul „XS Carnight – 20 Years of XSCN”. Evenimentul se va desfășura în capitala Germaniei, Berlin, în perioada 29-30 iulie.

Opel Astra XS va fi prezentat publicului la sfârșitul lunii, la Berlin

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Proiectul Astra XS are ca scop dinamizarea imaginii Opel în comunitatea de tuning ca brand german accesibil. Practic, germanii vor să arate că modelele sale sunt potrivite pentru a fi modificate.

Mașina aniversară a fost botezată Opel Astra XS și se bazează pe cea de-a șasea generație a popularei compacte germane. Aceasta a primit sub capotă sistemul de propulsie plug-in hybrid al companiei, care folosește un motor turbo de 1,6 litri. Ansamblul livrează o putere maximă de 180 CP și un cuplu de 360 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Astra XS vine în nivelul de echipare Ultimate. Asta înseamnă că avem, între altele, faruri adaptive Intelli-Lux LED Pixel Light și scaune sport la interior. De asemenea, pentru exterior, specialiștii de la XS Tuning au pregătit o vopsea albă specială și autocolante specifice în culorile Opel Motorsport. Acestea se regăsesc pe parbriz și pe părțile laterale și sunt disponibile publicului larg prin intermediul pachetului Opel Accesories.

De asemenea, automobilul a primit o suspensie pneumatică GRINDS și un set de jante forjate RVNT Forged, cu diametrul de 20 de inch.

Potrivit comunicatului oficial publicat de compania germană, proiectul Astra XS va fi expus în premieră în cadrul „XS Carnight – 20 Years of XSCN”. Evenimentul va fi găzduit la sfârșitul lunii pe Stadionul „Olimpic” din Berlin.

Reprezentanții mărcii spun că Opel Astra XS va fi expus pe 17 septembrie, la celebrul festival auto găzduit de stațiunea austriacă Wörthersee.

Sursa: Opel

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide