Sfârșit de carieră pentru Opel Insignia. Înlocuitorul sedanului de clasă medie va fi electric

Autor: Mihai Morcovescu 19 iul. 2022 Știri auto

La trei ani de la lansarea versiunii cu facelift, Opel Insignia va fi eliminat din gama producătorului german în următoarele săptămâni. Finalul producției era planificat pentru 2024, însă din rațiuni de electromobilitate, oficialii companiei din Rüsselsheim au grăbit pensionarea sedanului de clasă medie.

Actualul model, care se află pe piață din 2020, va continua să fie comercializat în Europa și pe alte piețe până în 2026. Acesta este, de altfel, anul în care își va face debutul succesorul complet electric al lui Insignia.

Opel Insignia va fi înlocuit de un crossover cu emisii zero

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Actuala generație Opel Insignia a fost lansată în 2016, iar trei ani mai târziu a primit un binemeritat facelift. Este singurul model rămas din gama germanilor înainte de fuziunea cu Grupul PSA. Berlina este disponibilă în patru versiuni de caroserie: Grand Sport, Tourer (break), crossover și varianta sportivă GSi.

Decizia de renunțare la acest model a fost luată în conformitate cu tendințele pieței. Tot mai mulți clienți migrează către SUV-uri și crossovere. O altă cauză o reprezintă strategia de electromobilitate a producătorului german. Modelul va continua să fie produs până în toamnă pentru a putea fi onorate comenzile existente. Producția și vânzările Insignia nu vor fi afectate pe piețele din Europa și din alte țări.

Nemții și-au propus să electrifice întreaga gamă de modele până în 2024. În același timp, reprezentanții mărcii din Rüsselsheim și-au propus ca până în 2028 să comercializeze exclusiv modele electrice.

Opel este cel de-al doilea constructor care renunță la un model important în 2022. Ford a oprit acum trei luni vânzările modelului Mondeo după ce noua generație și-a făcut debutul exclusiv în China. Cândva, cele două sedanuri de clasă medie au fost printre cele mai bine vândute pe această piață. Dispariția lor este semn clar al regresului înregistrat de acest segment.

Numele Insignia nu va dispărea, însă, pentru că Opel va lansa un succesor cu acest nume în 2026. Acesta va fi un crossover premium cu emisii zero și va fi produs la fabrica Grupului Stellantis din Italia.

Sursa: Motor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide