Opel readuce la viață numele GSe pentru modele sale electrice performante

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 săptămâni Știri auto

Opel readuce la viață denumirea de GSe. Noile modele electrificate sportive vor purta această denumire istorică.

Opel reînvie și redefinește GSe ca un nou sub-brand de vârf de gamă. Spre deosebire de trecut, când emblema era abrevierea „Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Injecție) pe modele precum Commodore GS/E și Monza GSE, acum capătă un nou sens.

„Sunt foarte bucuros să anunț revenirea GSe ca sub-marca sportivă de vârf în viitorul imediat. Ne-am inspirat încă o dată din moștenirea noastră bogată, așa cum am făcut pentru noul nostru design îndrăzneț și pur, aclamat de critici, și i-am dat o notă modernă. În viitor, eticheta GSe nu va semnifica doar mașini dinamice, distractive de condus, ci și „Grand Sport electric”, în deplină concordanță cu planurile noastre ambițioase de a deveni un brand complet electric”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Opel se orientează către performanța cu zero emisii

Pe lângă aspectul agresiv, viitorii clienți GSe se pot aștepta și la o configurație mai rigidă a șasiului pentru a oferi un nivel ridicat de distracție și implicare la volan. Simultan, modelele GSe vor combina aceste valori cu opțiunea de mobilitate locală fără emisii. Opel a prezentat recent Manta GSe, o interpretare modernă a modelului Manta din 1970. Exercițiul de design a arătat cât de actuale sunt liniile din 1970 și în ziua de astăzi.

Manta GSe este, de asemenea, un omagiu adus lui Manta A, care a oferit inspirație pentru designul noii identități a mărcii: Opel Vizor. Acest element integrează într-un singur modul grila, sistemul de iluminare și emblema mărcii. Toate modelele noi au elementul vizual Vizor, inclusiv noul Opel Astra și Opel Astra Sports Tourer.

Fiecare model Opel va fi electrificat până în 2024. Clienții au deja de ales între 12 modele electrificate. Există o gamă în creștere care include atât hibride plug-in precum Grandland și Astra, cât și vehicule full electrice. Printre acestea se numără și Corsa-e.

Sursa: Stellantis


Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide