Opel sărbătorește producția a 75 de milioane de autoturisme

Autor: Ionuț Vîlciu 09 nov. 2022 Știri auto

Acest an este un an plin de aniversări pentru producătorul german. Acum, Opel are încă un motiv de celebrare, anume producția a 75 de milioane de mașini.

2022 este anul aniversărilor la marca Opel. Marca din Rüsselsheim celebrează cea de-a 160-a aniversare, odată cu împlinirea a 30 de ani de la deschiderea uzinei Eisenach din Turingia. În plus, unul dintre cele mai bine vândute modele împlinește 40 de ani: Opel Corsa, vândut în milioane de unități. Marca Opel mai poate adăuga pe listă o altă realizare remarcabilă: 75 de milioane de unități vândute.

„Cifra impresionantă demonstrează rolul important pe care Opel îl are și îl va avea în continuare în democratizarea tehnologiilor și soluțiilor de mobilitate”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Mașina care împlinit această bornă istorică a fost un Grandland GSe. Compania a prezentat de curând noul nivel de echipare GSe, pentru modelele performante, electrificate. De aceea, GSe semnifică acum Grand Sport electric. Noul Opel Grandland GSe calcă pe urmele recentelor lansate Astra GSe și Astra Sports Tourer GSe. SUV-ul este un plug-in hibrid de înaltă performanță cu tracțiune integrală electrică.

Ce primești de la noul Opel Grandland GSe

Opel Grandland GSe preia rețeta hot hatch-ului Astra GSe. Astfel, Grandland GSe asociază un motor 1.6 pe benzină turbo cu două motoare electrice, unul pe fiecare punte, pentru o putere combinată de până la 300 CP. Grandland GSe sprintează de la zero la 100 km/h în doar 6,1 secunde și atinge viteza maximă de 235 km/h (135 km/h în regim electric).

La fel ca și frații săi Astra GSe, Grandland are setări specifice pentru direcție și amortizare. Acesta folosește arcuri și amortizoare mai ferme cu tehnologia KONI FSD (Frequency Selective Damping). Acest lucru contribuie la caracterul mai dinamic al lui Grandland GSe. Tehnologia folosită permite diferite funcții de amortizare. În acest mod, se poate opta pentru o ținută de drum confortabilă sau pentru una mai dinamică.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide