Opel va oferi versiuni electrice pentru toate modelele sale, începând cu 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iun. 2023 Știri auto

Opel anunță oficial că, începând cu 2024, va oferi versiuni electrice pentru toate modelele existente în gama sa. Pe lângă acest lucru, producătorul a confirmat că noile generații de Crossland și Grandland vor fi lansate anul viitor și vor primi câte o versiune electrică.

Potrivit unui anunț făcut de producătorul auto german, începând cu anul viitor, Opel va avea disponibil câte un omolog electric pentru fiecare dintre modelele din gama sa. Astfel, fiecare model din gama sa va avea și o variantă complet electrică.

Cu ocazia acestor vești, am aflat și că Opel Crossland va primi o nouă generație în 2024. Noul model va fi oferit, bineînțeles, și într-o versiune cu propulsie complet electrică. Tot în 2024 vom asista și la debutul unei noi generații pentru modelul mai mare, Opel Grandland, care va fi un SUV disponibil doar în format pur electric.

Opel va oferi versiuni electrice pentru toate modelele din gama sa

„Cu succesorul lui Crossland, vom face distracția condusului electric disponibilă în întreaga noastră gamă de modele și vom oferi clienților noștri acces la mobilitate locală fără emisii în fiecare dintre modelele noastre”, a declarat Florian Huettl, CEO-ul Opel.

Alături de lansarea modelelor electrice noi, Opel va oferi și versiuni noi cu motoare cu tehnologie mild-hybrid pe 48V pentru mașinile sale. Primul model care beneficiază de această tehnologie este noul Corsa facelift, lansat în această primăvară. Până la sfârșitul acestui an, Opel spune că va avea în gama sa nu mai puțin de 15 modele electrificate. Fiecare dintre acestea va avea o componentă electrică, fie că aste vorba despre hibride mild sau cu încărcare la priză.

De asemenea, producătorul german va lansa și un nou vehicul comercial care va fi alimentat cu hidrogen. Noul model va debuta tot în 2024, iar acestea contribuie la transformarea brandului într-o marcă ce va vinde doar mașini electrice începând cu 2028.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide