SUV-ul compact Opel Crossland a depășit pragul de 500.000 de exemplare produse în 5 ani

Autor: Mihai Morcovescu 28 iun. 2022 Știri auto

SUV-ul compact Opel Crossland este un model foarte popular în rândul clienților din Europa, în special a celor din Germania. Producătorul din Russelsheim anunță că acest crossover a depășit pragul de 500.000 de unități produse în cei cinci ani de când a fost lansat pe piață.

Crossland este unul dintre cele mai populare modele Opel

Top 10 cele mai ieftine SUV-uri mici de vânzare în România Opel Crossland 2

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Opel Crossland și-a făcut debutul oficial în luna martie 2017, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Inițial s-a numit Crossland X, denumire sub care a fost vândut timp de trei ani. Crossland X a primit un lifting în 2020 când a primit actuala denumire.

Crossland este construit la fabrica deținută de marca germană în Zaragoza  (Spania). Se bazează pe o versiune modificată a platformei PF1 a Grupului PSA , care este utilizată și de modelele Citroën C3 Picasso și Peugeot 2008. Acum, la cinci ani distanță de la debut, Opel anunță că producția lui Crossland a depășit un prag important. Constructorul german a confirmat că modelul său a fost produs în peste 500.000 de exemplare.

Crossove-rul Opel convinge prin nivelul ridicat de flexibilitate. Acest lucru se datorează scaunelor posterioare care glisează individual și care sunt reglabile pe înălțime. Acestea pot fi rabatate fracționat 60/40, precum și deplasate longitudinal cu până la 150 de milimetri. Astfel, se mărește spațiul destinat bagajelor de la 410 la 520 de litri. Dacă scaunele spate sunt rabatate complet, volumul portbagajului ajunge la 1.255 de litri.

Mașina vine cu numeroase sisteme de asistență. Din ofertă  nu lipsesc controlul inteligent al vitezei de croazieră și limitatorul de viteză. De asemenea, șoferul are la dispoziție un sistem de asistență pentru menținerea benzii de rulare și recunoașterea semnelor de circulație. În plus, modelul mai dispune de Head-Up display, avertizor în caz de coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor și cameră spate panoramică la 180 de grade.

În același timp, reprezentanții Opel au dezvăluit că succesorul lui Crossland va primi cel puțin o versiune electrificată. Începând cu 2028, marca germană va comercializa în Europa exclusiv modele electrice.

Sursa: Opel

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide