Care este opțiunea de pe Mercedes-Benz GLE pe care toți românii și-o doresc? Te face să te simți ca într-un videoclip cu Snoop Dogg

Autor: David Andrei 23 iun. 2020 Știri auto

Este o opțiune pe care și-o doresc toți românii, dar numai cei care își cumpără un SUV Mercedes-Benz GLE, standard sau coupe, o primesc. Este dotarea care îi face pe cei aflați la bord să se simtă ca într-un videoclip cu Snoop Dogg.

GALERIE FOTO

Vă mai amintiți mașinile care se ridică și coboară în ritmul muzicii hip hop în clipul “Still D.R.E.” al lui Snoop Dogg și Dr. Dre? Ei bine, există și în realitate mașini care pot face acest lucru. Primul model de serie care a primit dotarea a fost Mercedes-Benz GLE. SUV-ul standard dezvăluit în octombrie 2018 a fost urmat, la distanță de trei luni, de SUV-ul coupe.

Este vorba despre E-ACTIVE BODY CONTROL, care este alimentat de un sistem de 48 de volți și care poate controla individual arcurile și amortizoarele pentru fiecare dintre cele patru roți.

Cum funcționează opțiunea de pe Mercedes-Benz GLE care te face să te simți ca într-un clip hip hop?

Disponibil contra cost pentru mașinile puse în mișcare de motoare cu șase cilindri sau opt cilindri, sistemul poate fi acționat atunci când mașina rămâne blocată în nisip, de exemplu. SUV-ul începe să “danseze” pe loc pentru a se elibera. Activ în modul Free Driving, sistemul ridică și coboară mașina de mai mai multe ori, pentru a schimba presiunea la sol a anvelopei, îmbunătățind astfel tracțiunea.

E-ACTIVE BODY CONTROL poate fi comandat la pachet cu suspensia pneumatică AIRMATIC și are la bază un mecanism hidraulic.

Este singurul astfel de mecanism de pe piață, la ora actuală, capabil să controleze individual arcurile și amortizoarele fiecăreia dintre cele patru roți.

E-ACTIVE BODY CONTROL, care integrează și funcțiile ROAD SURFACE SCAN bazată pe camere și senzori, și ACTIVE CURVE TILTING, care reduce ruliul și care folosește camerele aflate la bord pentru a detecta virajele, este cea mai inteligentă suspensie din lume.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide