Orădeanul Alexandru Szuz este Mecanicul Anului 2018. În ce au constat probele de concurs

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Orădeanul Alexandru Szuz (38 ani) a revendicat în finala de la Cluj-Napoca trofeul suprem al concursului naţional Mecanicul Anului 2018. Pentru această performanţă înregistrată la secţiunea diagnoza, el a primit ca premiu noul Citroen C3. La secţiunea mecanică, pe podium a urcat tot un orădean, Géza Attila Szabó (41 ani). 

Concursul Mecanicul Anului are două secţiuni: mecanică auto şi diagnoză auto. După probele teoretice online care au durat peste o lună, primii 100 clasaţi la ambele categorii s-au strâns vineri la Cluj-Napoca, pentru a parcurge probele scrise eliminatorii.

La DIAGNOZĂ, penultima etapă s-a axat pe o probă de tipul „Ştii şi Câştigi” (proba pupitrelor), unde cel care are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Primii doi clasaţi au trecut la proba finală: două maşini identice pe scenă, cu aceeaşi defecţiune, de reparat în maxim 30 de minute.  Alexandru Szuz a reuşit să pornească primul motorul şi a câştigat titlul de Mecanicul Anului.

La secţiunea MECANICĂ AUTO, după proba scrisă au rămas pe poziţii doi finalişti care au avut de executat concomitent o operaţiune mecanică pe un motor instalat pe un stand, în maxim 20 de minute.

Peste 1600 de mecanici şi diagnosticieni auto din toată ţara s-au înscris anul acesta în ediţia cu numărul 8 a competiţiei devenită tradiţie în industria auto.  Mecanicul Anului este un eveniment organizat de AD Auto Total, cu suportul: Bosch, Castrol, Mann Filter.

 

 Comentarii
Inchide