Orașul din România unde transportul în comun va fi gratuit

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2021 Știri auto

Cu ocazia evenimentului Forumul Orașelor Verzi, între 9 și 12 septembrie, transportul în comun la Brașov va fi gratuit, atât cu autobuzul, cât și cu troleibuzul.

Brașovul este primul oraș din România care oferă gratuitate la transportul în comun. Aceasta se va întâmpla timp de patru zile, pe durata Forumului Orașelor Verzi, între 9 și 12 septembrie, când, brașoveni sau turiști, cu toții vor putea circula cu mijloacele de transport în comun fără să plătească.

Brașov: Transportul în comun va fi gratuit timp de patru zile

„Este normal într-un eveniment care este dedicat sustenabilităţii de mediu să încurajăm transportul în comun şi deplasarea cu mijloacele de transport în comun. De aceea, pentru a veni în sprijinul braşovenilor şi al acelora care utilizează în acea perioadă autobuzele şi troleibuzele RATBV, aceştia o vor putea face gratuit”, a anunţat viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, scrie Adevarul.ro.

„Adunarea Generală a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov a hotărât astăzi (24 august n.r.) că circulația cu mijloacele de transport public ale RATBV va fi gratuită în perioada 9 – 12 septembrie pe raza municipiului Brașov. Decizia a fost luată în contextul în care în această perioadă se va organiza în Brașov #Forumul Orașelor Verzi, eveniment ce presupune conferințe și acțiuni pe teme de mediu, și care își propune să determine utilizarea cu precădere a serviciilor publice de transport în comun” se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook Asociația de Transport Metropolitan Brașov.

Braşovul are cea mai mare flotă de transport electric şi îşi doreşte să păstreze acest trend, pentru a deveni capitala verde a României.

Forumul Oraşelor Verzi este cel mai mare eveniment de mediu din România, la care vor avea loc o serie de evenimente şi la care vor lua parte reprezentanţi ai autorităţilor din România şi din Europa. Totodată acesta este cel mai important eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România.

Teme principale ale conferinței vor fi: Mobilitate și transport alternativ, Spații verzi și reconversie urbană dar și Calitatea aerului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația de Transport Metropolitan Brașov / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide