Orașul din România care vrea să interzică mașinile Non-Euro, Euro 1 și 2

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2020 Știri auto
Orașul din România care vrea să interzică mașinile Non-Euro, Euro 1 și 2

Primăria intenționează să sondeze clujenii privind o măsură de interzicere a mașinilor Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 în Cluj-Napoca. Deocamdată a fost lansat un sondaj pe site-ul strawpoll.me în cadrul dezbaterii „Clujul Verde” organizate în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) în vederea scoaterii mașinilor euro 1 și 2 din oraș.

În două zile de la lansare nu au fost mulți cei care au răspuns sondajului, însă deja majoritatea respondenților s-au pronunțat în favoarea introducerii unei astfel de măsuri de către Primăria din Cluj.

La ora la care am verificat noi (aproximativ 10:30) 295 de persoane au răspuns DA la întrebarea „Sunteți de acord cu interzicerea accesului cu autoturisme cu motorizări Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 în municipiul Cluj-Napoca”. 216 persoane au votat NU.

 

Pe fondul problemelor Clujului în ceea ce privește poluarea aerului din oraș, o idee conturată în cadrul dezbaterii CIIC în care s-au prezentat planurile orașului și strategia la capitolul Clujul Verde a vizat preluarea modelului orașelor din Vest care au o politică clară în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon și a reducerii lor.

Mai precis, s-a indicat Primăriei să ia în considerare interzicerea mașinilor non euro, Euro 1 sau Euro 2 în centrul orașului sau chiar în tot Clujul.

Orașele europene au interzis deja aceste mașini

„Orașele europene au interzis deja aceste mașini și toate ajung să fie aduse la noi unde încă este permisă circulația acestora. Ar fi indicat să interzicem accesul acestor mașini care poluează în centrul orașului”, a spus o participantă la dezbatere.

Clujul are probleme serioase privind calitatea aerului și și-a asumat ameliorarea poluării până în 2024 prin reducerea prafului și oxizilor de azot, mare parte datorați traficului auto, scrie actualdecluj.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide