Orașul din România în care trotinetele electrice vor fi interzise. Ce riscă cei care ignoră măsura

Autor: Cristian Agatie 26 iul. 2021 Știri auto

Trotinetele electrice vor fi interzise într-un oraș mare din România. Măsura a fost luată pentru siguranța cetățenilor în vârstă și a copiilor. Cei care ignoră această decizie riscă pedepse usturătoare.

Intră în Galeria FOTO

Trotinetele electrice au devenit un mijloc de transport personal extrem de popular, chiar și în zonele rurale ale României. Nu toată lumea este însă fericită cu aceste mijloace de transport, care au fost implicate în ultima perioadă în numeroase accidente, unele dintre ele soldate cu victime omenești. Este motivul pentru care mai multe administrații locale au inițiat proiecte legislative pentru a reglementa mai strict circulația trotinetelor electrice.

Cel puțin în România, niciuna nu a mers atât de departe ca primăria orașului Turnu Severin. Autoritățile din acest oraș vor să interzică total trotinetele electrice în zonele pietonale ale orașului. Măsura va fi votată în ședința Consiliului Local de vineri, 30 iulie, potrivit declarației primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Potrivit acestuia, au existat, în ultima perioadă, foarte multe sesizări din partea severinenilor, că tinerii care folosesc trotinetele electrice nu respectă deloc regulile de deplasare, conduc cu viteză și au fost dese situațiile în care au lovit trecătorii.

Orașul din România în care trotinetele electrice vor fi interzise. Care este motivația acestei măsuri

„Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înțelege le vom confisca trotinetele”, spune Marius Screciu într-o postare pe Facebook.

Autoritățile centrale au reglementat circulația trotinetelor electrice prin modificarea Codului Rutier. Cele mai multe prevederi ale acestuia sunt însă ignorate de utilizatori, fie că e vorba de cei care folosesc trotinetele personale, fie de cei care le închiriază de la servicii ca Lime sau Bolt. Este și motivul pentru care sute de accidente în care au fost implicate trotinete electrice s-au produs în ultimii ani.

Un alt oraș din România, Cluj, a emis o hotărâre pentru reglementarea locurilor în care pot fi parcate trotinetele electrice. Până acum, însă, nicio municipalitate nu a luat măsura limitării accesului trotinetelor electrice în zonele pietonale, așa cum intenționează cei de la Turnu Severin.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide