Overland-e Generation 2, un buggy-concept electric cu autonomie de 1.200 km, ideal ca vehicul militar

Autor: Mihai Morcovescu 16 mart. 2022 Știri auto

Compania britanică Overland-e a publicat primele fotografii cu noul concept de vehicul offroad de tip buggy Generation 2. Vehiculul este 100% electric și promite o autonomie de peste 1.200 de kilometri. Producția este planificată să demareze în vara anului 2023.

Overland-e Generation 2 va avea două versiuni

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Capabil să abordeze orice tip de teren, noul offroader va fi realizat în două versiuni. Una va fi omologată pentru utilizare pe șosea și va beneficia de echipamente, materiale și finisaje mai rafinate.

Cea de-a doua variantă va fi concepută pentru o utilizare în condiții extreme. Buggy-ul britanic va avea capacitatea să traverseze un deșert cu maximă viteză. Compania susține că va finaliza ambele prototipuri până în al patrulea trimestru al anului curent.

„Suntem încântați să prezentăm conceptul Generation 2 și așteptăm cu nerăbdare să lansăm versiunea de serie”, a declarat Arron Rawding , CEO-ul Overland-E. „Vom participa la cursele de offroad în deșert care vor avea loc în SUA. De asemenea, luăm în calcul că realizăm și versiuni militare ale vehiculelor noastre”, a conchis acesta.

Oficialii companiei nu au dezvăluit deocamdată detaliile tehnice ale lui Overland-e Generation 2 și nici cine îl va produce. Știm însă că a fost inspirat de vehiculele buggy originale Volkswagen. De altfel, primul vehicul realizat de Overland-e a folosit șasiul și motorul de pe modelul emblematic Beetle.

Compania Overland-e este susținută de Pario Ventures, un fond de capital de risc care activează la Londra, New York și Bruxelles. Acesta a investit și în producători de mașini electrice precum Rivian, Sono Motors și Atlis Motor Vehicles.

Noul Overland-e va demara producția lui Generation 2 în vara lui 2023 în fabrici situate atât în ​​Marea Britanie, cât și în SUA. Compania caută mai mulți susținători ca parte a unei campanii de finanțare participativă.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Overland-e


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide