Premiera mondială a modelului electric ID. BUGGY la Geneva

Autor: Marius Vișan 08 mart. 2019 Mașini electrice

Volkswagen a expus ID. BUGGY la Salonul Internaţional Auto de la Geneva. Acesta este un vehicul de înaltă tehnologie, cu emisii zero, conceput special pentru sezonul de vară, potrivit atât pentru plajă, cât şi în oraş, proiectat pe matricea electrică modulară (MEB). „ID. BUGGY arată gama largă de soluţii de mobilitate cu emisii zero care poate fi obţinută pe platforma MEB a Volkswagen. Ne dorim, însă, să dăm acces în platformă şi  altor furnizori”, explică Ralf Brandstätter, COO al mărcii Volkswagen.

Asemănările dintre maşinile buggy folosite pentru a străbate dunele californiene în anii şaizeci şi noul ID. BUGGY o impresionante. Buggy-urile de plajă din acei ani permiteau un grad ridicat de variabilitate modulară – ele erau proiectate pe şasiul legendarului Beetle şi dotate cu un motor boxer cu patru cilindri care rula în partea din spate. Producători de maşini în serii mici au extins caroserii din plastic armat cu fibră de sticlă (GFRP) pe şasiul şi motorul tipic Beetle-ului, deschizând astfel o nouă pagină în istoria automobilelor. ID. BUGGY este conectat de acest concept, dar are  capacităţtile tehnice oferite de epoca modernă. Baza maşinii este şasiul progresiv al platformei MEB iar în podeaua vehiculului este integrată o baterie de înaltă tensiune.

Bateria litiu-ion reîncărcabilă furnizează energia electrică pentru motorul electric din spate, de 150 kW / 204 PS., pentru a obţine o transmisie cu tracţiune integrală cu  „propulsie electrica” există un motor electric suplimentar, pe axa din faţă.

Conceptul este o maşină cu două locuri, dar ID. BUGGY poate fi convertit şi într-o maşină cu patru locuri.

Corpul compozit fabricat dintr-un amestec de aluminiu, oţel şi plastic este auto portant. Datorită designului modular, corpul superior poate fi detaşat de pe şasiul MEB. Un semnal clar pentru producătorii de serii mici şi pentru start-up-uri: la fel ca în trecut, Volkswagen se deschide producătorilor externi prin intermediul acestui concept ID. BUGGY.

Oferta: Poţi  construi un buggy modern, cu emisii zero, pe baza acestui concept. În general, MEB are potenţialul de a deveni noua bază tehnică pentru mobilitatea electrică pentru mulţi producători de automobile. Context: La începutul anului 2019, Volkswagen a anunţat pentru în premieră că intenţionează să facă MEB accesibil competitorilor, ca platformă electrică pentru vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide