Pachet de tuning pentru BMW X5 M: 105 CP în plus oferiți de Manhart

Autor: Bogdan Bârliga 06 mai 2023 Știri auto

Dacă ai configurat un BMW X5 M și motorul V8 de 4,4 litri cu 625 CP nu te-a convins poți să apelezi la compania de tuning Manhart. Dacă ești dispus să plătești în plus poți primi un Manhart MHX5 700 ce promite o putere crescută până la 730 CP.

Pachetul de tuning oferit de Manhart este completat cu numeroase piese realizate din fibră de carbon și creșterea de putere a motorului este susținută prin montarea unui nou sistem de suspensii asociat cu amortizoare furnizate de specialiștii de la KW.

În partea din față avem un nou spoiler cu un aspect ceva mai radical față de modelul standard și difuzorul montat sub bara din spate integrează sistemul de evacuare cu patru țevi acoperite cu fibră de carbon. Pragurile duble cu un design nou pun în valoare jantele cu dimensiunea de 23 inchi.

Tuning complet pentru BMW X5 M

Modelul standard BMW X5 M Competition este echipat din fabrică cu un motor de 4,4 litri V8 twin-power turbo cu o putere de 625 CP oferită la 6.000 rot/min și un cuplu de 750 Nm disponibil între 1.800 și 5.800 rot/min. SUV-ul de performanță cu o greutate de 2.400 kilograme poate efectua sprintul de la 0 la 100 km/h în 3.9 sec, iar de la 0 la 200 km/h are nevoie doar de 13.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h și prin pachetul M Driver poate ajunge până la 290 km/h.

Fanii BMW M ar putea spune că aceste date dinamice sunt suficiente pentru un SUV. Dar există și clienți mai pretențioși, iar Manhart are soluția optimă: motorul V8 oferă după modificări 730 CP și un cuplu de 900 Nm. Pentru obținerea acestor noi caracteristici modelul german a fost modificat puternic și a primit inclusiv o remapare ECU.

A fost redusă greutatea prin utilizarea unor noi elemente de caroserie fabricate din fibră de carbon și pentru o mai bună stabilitate specialiștii de la KW Suspensions au contribuit cu un nou pachet de reglare a suspensiilor. Jantele Classic-Line Y-Spoke din acest pachet cu dimensiunea de 11×23 inchi și finisaj Silk Matt Black sunt echipate cu anvelope 315/25 ZR23. Manhart nu a comunicat noile datele dinamice posibile după operațiunea de tuning și nici prețul final pentru acest pachet disponibil pentru BMW X5 M.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Manhart


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide