Panică la Tesla. Chinezii construiesc un sedan electric spectaculos

Autor: David Andrei 15 ian. 2021 Știri auto

Este panică la Tesla. Nici granzii auto germani nu rămân indiferenți. Chinezii construiesc un sedan electric spectaculos, cu look extrem și dotări premium.

GALERIE FOTO

Giganții Alibaba și SAIC și-au unit forțele pentru a pune bazele unei noi companii auto. Este vorba despre Zhiji Auto/IM. Va fi un brand premium, care va lansa, pentru început, un sedan și un crossover.

Sedanul poate fi antidotul oferit de chinezi în contextul unei popularități tot mai mari a limuzinei electrice Tesla Model S. mașina lor are un design îndrăzneț și este echipată cu un sistem de iluminare futurist, care integrează 2,6 milioane de pixeli. Acesta poate reda diverse animații, dar și nivelul de încărcare a bateriei.

Mânere escamotabile pe portiere, jante cu design aerodinamic și un acoperiș panoramic se regăsesc pe lista de dotări.

Cabina modelului propune materiale premium, cum ar fi pielea și lemnul, iar inserțiile metalice subliniază eleganța interiorului. Atrage atenția un ecran uriaș de 39 de inci, cu trei secțiuni diferite. Acesta se întinde pe aproape toată lungimea bordului și seamănă cu MBUX Hyperscreen, prezentat săptămâna trecută de Mercedes-Benz. Un alt ecran, amplasat în unghi, între tunelul median și consola centrală, cu o diagonal de 12,8 inci, poate controla funcțiile mașinii. Acesta din urmă amintește de display-ul care se regăsește la bordul noii generații a Clasei S de la Mercedes.

Portierele de pot închide automat, fără ca ocupanții să fie nevoiți să tragă de ele.

Chinezii lansează un sedan ultra-inteligent

Modelul este echipat cu 15 camere HD, cu 12 senzori ultrasonici și cu cinci radare. Toate acestea asigură funcțiile de rulare semi-autonomă ale vehiculului. În funcție de ritmul în care chinezii obțin omologările, sedanul lor ar putea rula complet autonomy până la o destinație prestabilită.

Două motoare electrice îi asigură tracțiune integrală și livrează împreună 544 de cai putere și un cuplu de 700 Nm. Sunt parametri care fac mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Bateria cu o capacitate de 93 kWh este oferită în configurația de bază. Există și o baterie mai mare, de 115 kWh. Echipat cu aceasta din urmă, sedanul poate rula până la 874 kilometri conform standardului NEDC.

Producătorul asiatic va oferi mai multe informații odată cu prezentarea oficială a mașinii la Salonul Auto de la Shanghai, programat să aibă loc în luna aprilie a acestui an. Un crossover va fi dezvăluit anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide