Se montează parapete pe rulouri pe cele mai periculoase drumuri din țară – FOTO

Autor: Marius Vișan 11 oct. 2021 Știri auto

Secția Drumuri Naționale Dâmbovița montează elemente de siguranță rutieră (parapete pe rulouri) pe DN 71 și DN 72 pentru limitarea efectelor accidentelor de circulație.

Astfel, pe DN 72, în zona pădurii Dragodana a fost montat parapet de tip rulou, similar cu cel montat în zona Chitila, pe DN 7.

Rulourile au fost montate în zona în care se întâmplă frecvent accidente de circulație. În același timp, un sistem de garduri de protecție este montat pe DN 71, în zona intersecției către Titu.

Cele două drumuri sunt în topul celor mai periculoase drumuri din județ, după numărul de accidente soldate cu morți și răniți.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a postat pe pagina de Facebook câteva imagini cu parapetele pe rulouri montate de curând pe DN72.

Parapetele pe rulouri sunt o soluție nouă în Europa, România fiind prima țară care experimentează această soluție care a mai fost folosită doar în Coreea și Australia.

Intră în GALERIA FOTO

Cum funcționează parapetele pe rulouri într-un impact cu un autovehicul?

Parapetele pe rulouri reprezintă un sistem de protecție inovativ, conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash-teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță. Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide