Parcare supraetajată construită în premieră la Galați

Autor: ProMotor 05 iun. 2020 Știri auto

Dacă Bucureștiul și alte orașe mari suferă la capitolul spații de parcare, în orașele mai mici lucrurile sunt mai lejere. La Galați, spre exemplu, un oraș cu un trafic mai lejer, a fost construită o parcare supraetajată, prima de acest fel din oraș.

Intră în Galeria FOTO

Parcarea are o suprafaţă desfăşurată de peste 8000 de mp şi o capacitate de 306 locuri, din care 34 pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, pentru consolidarea terenului a fost construit un zid de sprijin. Parcarea dispune de un sistem de colectare a apelor uzate, precum şi de instalaţie de stingere a incendiilor. În cadrul proiectului, s-au amenajat peste 2100 de mp de spaţii verzi şi aproape 500 de mp de alei pietonale.

Cine construiește o parcare supraetajată la Galați?

Potrivit presei locale, proiectul a fost finanțat cu fonduri de la Consiliul Județean și urmează să fie extins în curând cu un al treilea nivel.

„Cu toţii ştim cât de greu era să găseşti un loc de parcare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De altfel, curtea unităţii medicale era sufocată de maşini. De aceea, a fost amenajată o parcare supraetajată pentru personalul spitalului, precum şi pentru gălăţenii care vin la spital pentru tratament sau ca să vizitează un pacient internat. Anul viitor, vom mai construi un etaj, ceea ce înseamnă alte aproximativ 150 de locuri de parcare, şi un heliport pentru elicopterul SMURD. Am demarat deja procedurile pentru cea de-a doua etapă, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul Consiliului Judeţean. Până atunci, parcarea va putea fi folosită în mod gratuit de personalul spitalului şi vizitatori ”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Parcările supraetajate nu sunt o prezență obișnuită în orașele din România. Sigur, în București sunt mai multe de acest fel, dar în alte orașe din țară lucrurile se mișcă mai greu. Spre exemplu, parcări mari de tipul park&ride s-au deschis la intrările în București, la Străulești, în Pantelimon și la Piața Sudului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide