Parcări gratuite pentru mașini electrice, la Sibiu. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Autor: ProMotor 27 dec. 2019 Știri auto
Parcări gratuite pentru mașini electrice, la Sibiu. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Sibienii ar putea avea parcări gratuite pentru mașini electrice. Consiliul Local Sibiu a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind scutirea de la plata taxei de parcare a maşinilor propulsate 100% electrice. În prezent, toate maşinile care parchează în parcările stradale din zonele centrale plătesc între 1 şi 2 lei pe oră, în funcţie de zonă.

Un consilier PSD a iniţiat un proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Sibiu, iar în prezent este în dezbatere publică. Potrivit proeictului, autoturismele propulsate 100% electrice trebuie să beneficieze de scutirea plăţii taxei de parcare în parcările stradale amenajate de Primăria oraşului.

„Luând în considerare creşterea accentului pentru dezvoltarea tehnologiilor prietenoase cu mediul şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport acţionate electric în detrimentul celor poluante, în vederea încurajării achiziţionării şi utilizării mijloacelor de transport ecologice, în scopul reducerii emisiilor nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei, supunem spre analiză proiectul de hotărâre privind scutirea de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu pentru toate autovehiculele propulsate 100% electric”, se arată în proiectul de hotărâre publicat.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar sibienii pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii, care au valoare de recomandare.

În prezent, cei care parchează maşina în parcările din zona centrală a oraşului plătesc între 1 şi 2 lei taxă de staţionare pe oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide