Unde poți să parchezi legal în București cu 10 lei pe lună și să nu-ți faci griji pentru mașină?

Autor: David Andrei 29 iun. 2020 Știri auto

Să parchezi legal în București cu doar 10 lei pe lună? Da, se poate. O parcre publică supraetajată a fost inaugurată în cartierul Berceni.

GALERIE FOTO 

Parcarea a fost construită în zona Pieței Berceni – Șoseaua Olteniței, la intersecția străzilor Tulnici și Frumușani, una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4.

Parcajul a fost ridicat în urma unei investiții în valoare de 12 milioane de lei și are o suprafață de 2.318 m2 și un regim de înălțime P+terasă circulabilă. 85 de vehicule pot parca la parter, 10 dintre acestea fiind rezervate persoanelor cu dizabilități. Există și două locuri pentru mașinile electrice, echipate cu stații de alimentare.

Cei care își lasă mașina acolo trebuie să achite suma de un leu pentru două ore.

Au fost amenajate alte 61 de locuri de parcare la nivelul terasei, o zonă destinată exclusiv abonaților. Aceștia trebuie să plătească 10 lei pe lună sau 120 de lei pe an, plătibil o singură dată. Persoanele juridice vor achita 30 de lei pentru abonamentul lunar.

Pe terasă a fost amenajat și un teren de sport multifuncțional, unde se poate juca baschet sau fotbal. Acesta are o suprafață de 380 m2, este acoperit cu gazon sintetic și este împrejmuit cu un gard cu înălțimea de 5 metri pentru siguranță.

Mașina în siguranță în parcarea în care parchezi o lună cu 10 lei?

Parcarea supraetajată este prevăzută cu o ramp de urcare și o alta de coborâre pentru mașini. Accesul pietonal se realizează separate de cel al vehiculelor. Patru scări închise și două rampe cu o lățime de un metru le sunt disponibile, de asemenea, pietonilor.

Primăria Sectorului 4 explică faptul că, pentru a evita blocajele, parcarea este echipată cu un sistem de management, care oferă informații referitoare la numărul de locuri libere și ocupate.

Pentru ca șoferii să-și poată lăsa acolo autoturismele în condiții de siguranță, a fost instalat un sistem video cu circuit închis, pentru înregistrarea și redarea imaginilor. Există, în parcare, instalații de detective, semnalizare și avertizare în caz de incendiu, dar și mijloace pentru intervenție, cum ar fi stingătoare de incendiu, hidranți interiori și exteriori. Parcarea beneficiază și de prezența unui sistem de colectare și de canalizare a apelor pluviale sau rezultate din degivrare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Sector 4



Comentarii
Inchide