Parteneriat între Volkswagen și Xpeng. VW investește 700 milioane de dolari în producătorul chinez

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iul. 2023 Știri auto

Volkswagen încheie un parteneriat cu producătorul auto chinez Xpeng. Volkswagen va folosi tehnologia dezvoltată de acesta pentru a construi mașini electrice.

Volkswagen încheie un parteneriat de lungă durată cu producătorul chinez de mașini electrice Xpeng și face investiții serioase compania chineză. Conform Autocar, Grupul Volkswagen va investi circa 700 de milioane de dolari (6,29 milioane de euro) în Xpeng, ca parte a unui parteneriat de lungă durată.

Astfel, ca parte a acestui parteneriat dintre cele două companii, Volkswagen va construi modele electrice proprii pe platformele producătorului chinez. Descris ca un „acord de rețea tehnologică”, parteneriatul va începe cu dezvoltarea comună a două vehicule electrice de dimensiuni medii, exclusiv pentru piața din China, care vor fi vândute de marca Volkswagen începând cu 2026.

Acordul va ajuta Volkswagen să-și extindă gama de vehicule electrice pentru piața chineză, o piață crucială în acest moment, pe lângă gama actuală de modele ID a mărcii, care se bazează pe propria platformă MEB a Grupului Volkswagen.

Volkswagen nu este singurul brand care apelează la producătorul chinez

Încă nu a fost confirmat ce platformă Xpeng vor folosi cele două vehicule electrice Volkswagen planificate pentru anii următori, dar VW nu este primul producător european care apelează la o companie chineză pentru platforme tehnice pentru mașinile electrice.

Vestea că Volkswagen încheie acest parteneriat cu Xpeng vine la scurt timp după ce Audi a confirmat că încheie un parteneriat cu SAIC, parteneriat care va permite producătorului din Ingolstadt să construiască modele electrice pe platforme tehnice comune cu SAIC, mașini destinate pieței din China.

Șeful Volkswagen China, Ralf Brandstätter, a declarat: „Într-un mediu de piață competitiv și dinamic, valorificăm punctele forte ale Volkswagen și ale partenerilor noștri pentru a crea sinergii pentru a aduce mai rapid produse suplimentare pe piață. Făcând acest lucru, ne concentrăm pe nevoile specifice ale clienților noștri din China.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide